Hellvig: Geoană suspină după modelul său eșuat de candidat la Președinție

Hellvig: Geoană suspină după modelul său eșuat de candidat la Președinție
Publicat: 28/10/2013, 20:39
Actualizat: 17/03/2017, 11:43

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, susține că Mircea Geoană ar trebui să-și convingă „bătrânica de la Dăbuleni” să-l voteze pe Crin Antonescu și nu să suspine „după propriul model eșuat de candidat”, deoarece și-a pierdut calitatea de a vorbi despre modelul de prezidențiabil.

Hellvig critică, într-o postare pe blog, declarațiile senatorului PSD Mircea Geoană cu privire la candidatura din partea USL a lui Crin Antonescu pentru Președinție.

Liberalul afirmă că „Mircea Geoană suspină după propriul model eșuat”.

„În loc să meargă la slujbă în sfânta zi de duminică, dl Geoană a preferat să tragă clopotele politicii la televizor și să se laude în lipsa unui cor angajat spre preaslăvirea sa (…) Domnia sa are insomnii din pricină că președintele liberal Antonescu ar risca să nu întrunească suficiente voturi pentru a fi candidatul USL la alegerile prezidențiale. Și mai mult, este nedumerit că acesta se află «într-o culegere de voturi pe partea dreaptă». Apoi, cu atâția «cântăreți» din interior, nici nu mai avem nevoie de «serviciile» celor din afara USL. În orice caz, curată cudățenie. Un liberal care caută voturile electoratului de dreapta, asta chiar că nu s-a mai văzut”, susține, ironic, Hellvig.

Secretarul general al PNL afirmă că Geoană, care a lipsit de la semnarea protocolului de constituire a USL, a catalogat Congresul Uniunii drept „Congresul Neîncrederii”.

„L-aș informa pe dl Geoană că în cadrul «Congresului Neîncrederii» cele 3 partide componente ale Uniunii au desemnat un candidat la funcția de prim-ministru, în persoana lui Victor Ponta, și un candidat la funcția de președinte, în persoana lui Crin Antonescu”, a precizează Hellvig.

El îl acuză pe actualul senator al PSD că în timp ce PSD și PNL făceau eforturi pentru a convinge atât electoratul de stânga, cât și pe cel de dreapta, el se „lupta cu dușmani închipuiți” dar și cu colegii din PSD, pentru ca în cele din urmă să fie ales pe listele USL în Senat.

„Dacă noi, liberalii, ne-am convins electoratul că ne trebuie prim-ministrul social democrat Ponta, poate că nici domniei sale nu i-ar fi imposibil să o convingă pe bătrânica de la Dăbuleni, pe care o menționa în interviu, că USL are niște angajamente asumate, față de parteneri și față de cetățeni. Ca să spun drept, poate nici nu ar trebui să o convingă doar Antonescu pe bătrânica de la Dăbuleni, câtă vreme candidatul Antonescu are un reprezentant al USL în Parlamentul României, senator de Dăbuleni (…) Din seara întâlnirii cu domnul Vântu, în 2009, înaintea celei mai importante confruntări cu contracandidatul său la prezidențiale, domnul Geoană și-a pierdut calificarea de a vorbi despre calitățile și comportamentul pe care trebuie să le întrunească un candidat la prezidențiale”, mai apreciază secretarul general al PNL.

Hellvig mai susține că Geoană „se consideră cel mai potrivit pentru a prelua funcția de președinte al României, ignorând realități nu de mult petrecute”.

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat duminică, în emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV, că liderul PNL Crin Antonescu riscă să rămână fără sprijinul votanților PSD, precizând că ar fi pierdut deja o treime, iar candidatura acestuia va trebui testată în sondaje, conform protocolului USL.

Geoană a fost întrebat dacă are de gând să candideze la prezidențiale în 2014.

Senatorul PSD a replicat că „în acest moment există o înțelegere de tip contractual între PSD și PNL, în acest moment domnul Antonescu este candidatul USL”.

Geoană a apreciat că liderul PNL „a pierdut din simpatiile votanților PSD” din momentul în care a fost președinte interimar și performanța acestuia a putut fi văzută de toți, iar apoi faptul că în calitate de președintele Comisiei de revizuire a Constituției nu a reușit să „însuflețească” proiectul și „să-l ducă mai aproape de concretizare”.

„Ceea ce pe mine mă frământă este ca în acest moment riscul ca domnul Antonescu să nu aibă suficient de multe voturi în cadrul USL ca să poată să fie principalul nostru candidat, riscă să se întâmple. Și dacă intră în această logică, în care practic pe fiecare inițiativă a PSD și a Guvernului PSD-PNL, fiecare, din ultimele luni: pe Codul rutier poziție, pe chestiuni de fiscalitate poziție diferită, pe Roșia Montană poziție diferită, pe șist poziție diferită, pe reforma justiției poziție diferită, până și pe Kosovo…poziție diferită. Eu nu pot să constat de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014”, a afirmat Geoană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb