HELLVIG trebuie să explice natura relației sale cu DRAGNEA. Un membru al Comisiei de control al SRI bate cu pumnul în masă

HELLVIG trebuie să explice natura relației sale cu DRAGNEA. Un membru al Comisiei de control al SRI bate cu pumnul în masă
Publicat: 08/07/2018, 10:47
Actualizat: 26/03/2019, 17:44

Afirmațiile deputatului USR vin în contextul în care, liderul PSD Liviu Dragnea a lansat, joi, o întrebare către directorul SRI, Eduard Hellvig, în legătură cu implicarea ofițerilor SRI în cecretări penale și dacă este de acord cu acest lucru.

„Domnule Dragnea, vă invit să veniți în fața comisiei de control a SRI pentru a ne spune tot ce aveți pe suflet și pentru a ne oferi orice informații doriți. Fac acest lucru încă o dată, și o voi face și cu alte ocazii, pentru că am speranța sinceră că în cele din urmă domnul senator PSD Manda va vota totuși pozitiv audierea dumnevoastră. În același timp voi solicita, tot prin comisie, directorului SRI să explice care este natura relației sale cu Liviu Dragnea și dacă există o așa-numită relație de prietenie ce îi poate afecta deciziile pe care le are de luat ca director al instituției”, a declarat, duminică, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Viziteu îi atrage atenția președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că toate solicitările către SRI, inclusiv cele adresate lui Eduard Hellvig, se fac prin intermediul Comisiei de control al Serviciului Român de Informații.

„Domnule Liviu Dragnea, vă solicit să nu mai încălcați hotărârile și deciziile Parlamentului și să arătați mai mult respect Legislativului României. Vă amintesc că atunci când mai doriți să discutați cu „bunul dumnevoastră prieten Edi” este corect să o faceți formal, prin intermediul instituției pe care chiar dumnevoastră, din nefericire, o conduceți. Domnule Dragnea, vă amintesc că articolul 9, alineatul 2 din Hotărârea Parlamentului nr 30/1993 spune că orice comunicare cu Serviciul Român de Informații, deci inclusiv cu domnul director Eduard Hellvig, se face prin intermediul comisiei de control a activității Serviciului Român de Informații”, precizează Viziteu.

Acesta îi reamintește că există reguli stricte când vine vorba de comunicarea instituțiilor cu Serviciul Român de Informații.

„Domnul Dragnea, nu știu cum comunicați dumnevoastră la Teleorman, atunci când conduceați Consiliul Județean, însă vă amintesc că statului român are reguli stricte de comunicare, ce trebuie respectate de toată lumea, inclusiv de condamnații penal. Articolul 9, aliniatul 2 stipulează că «solicitările adresate Serviciului Român de Informații de către senatori, deputați, precum și de oricare dintre comisiile parlamentare se realizează prin intermediul comisiei»”, completează Stanciu-Viziteu.

Liviu Dragnea a lansat, joi, o întrebare către directorul SRI, Eduard Hellvig, deprre implicarea ofițerilor SRI în cercetări penale.

„În 2016 trebuiau să iasă oamenii în stradă ca s-a dat OUG că s-a terminat codul penal? Nu am auzit nici când s-a modificat prin OUG de Ciolos si Prună care au legiferat ca ofițerii SRI să facă cercetări penale”, a spus președintele PSD.

„Bunul meu prieteni Edi, ești de acord ca ofițerii SRI să facă cercetări penale? Aștept răspuns public sau în scris”, a precizat Dragnea.

Liderul social-democrat a declarat recent, despre directorul SRI, că nu mai are susținerea sa deoarece a cedat statului paralel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”