Hunedoara: Candidații USL și-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare

Hunedoara: Candidații USL și-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare
Publicat: 27/10/2012, 18:46
Actualizat: 28/09/2018, 02:20

Candidații USL Hunedoara și-au depus, sâmbătă, candidaturile pentru alegerile parlamentare, pe lista celor zece persoane care vor intra în cursa electorală aflându-se toți cei șapte parlamentari în funcție ai USL, între care ministrul Mariana Câmpeanu și vicepreședintele Senatului, Dan Radu Rușanu.

Candidații USL au venit, sâmbătă după-amiaza, la sediul Biroului Electoral de Circumscripție nr. 22 Hunedoara însoțiți de conducerile locale ale PNL și PSD, dar și de o parte dintre primarii în funție ai USL și și-au depus official candidaturile pentru alegerile parlamentare.

Toți cei șapte parlamentari ai USL Hunedoara se află pe listele de candidați, majoritatea dintre ei în colegiile unde au fost aleși în 2008.

Pe listele USL pentru Parlament se află ministrul Muncii, deputatul Mariana Câmpeanu, vicepreședintele Senatului Dan Radu Rușanu, senatorii Dorin Păran și Cosmin Nicula, deputații PSD Laurențiu Nistor și Cornel-Cristian Resmeriță și deputatul PNL Bogdan Radu Țîmpău. Celeilalți trei candidați ai USL Hunedoara pentru Parlament sunt secretarul de stat Natalia Intotero (PSD), fostul deputat Ioan Rus și conferențiarul universitar Eleonora Carmen Hărău.

„Plec la drum cu sufletul deschis și cu o mare încurajare. Am fost în acestă dimineață la Campionatul Național de Gimnastică pentru Junioare, iar centrul de pregătire de la Deva a câștigat aproape tot ceea ce se putea câștiga. Îmi doresc același lucru pentru tot județul Hunedoara. Cu această încredere plec la drum, dată de acești copii minunați pe care îi formează Deva. Cred în viitorul județului Hunedoara, din toată inima”, a spus ministrul Mariana Câmpeanu, care va candida din partea USL pentru un mandat de senator în Colegiul 3 Deva-Hunedoara-Hațeg.

Vicepreședintele Senatului, Dan Radu Rușanu, va candida la Camera Deputaților în Colegiul 3 Ținutul Pădurenilor-Țara Hațegului-Călan. El spune că prioritatea viitorului mandat trebuie să fie dezvoltarea economică și înființarea cât mai multor locuri de muncă.

„În următorii patru ani sperăm să creăm cât mai multe locuri de muncă în județul Hunedoara, unul dintre județele vitregite din țară. Sperăm ca pe salba de hidrocentrale Hațeg-Strei să continuăm și să finalizăm ceea ce s-a început, prima fiind hidrocentrala de la Bretea, în anul 2013, cu o alocație de 40 de milioane de euro”, a spus Dan Radu Rușanu.

Acesta a adăugat că USL își propune ca în fiecare an să realizeze câte o investiție majoră, de ordinul a 40 de milioane de euro în sistemul hidroenergetic din județul Hunedoara, ceea ce, la finalul perioadei 2012-2016, ar putea genera un număr 15.000-20.000 de locuri de muncă.

La rândul său, președintele PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, a declarat că USL va aborda campania electorală într-un mod serios.

„Sunt convins că USL Hunedoara va câștiga toate locurile de parlamentari: trei de senatori și șapte de deputați. Nu numai că USL este pe val, dar dacă vă uitați la valoarea fiecărui candidat veți putea observa, fără să jignesc pe nimeni, o diferență colosală între oamenii propuși de noi și ceilalți candidați ai altor formațiuni, cel puțin până la această oră. Sunt oameni fără dosare, cu coloană vertebrală și care s-au ținut de cuvânt. Și așa vor face și în continuare”, a spus Moloț.

Lista de candidați a USL Hunedoara este deschisă, la Senat, de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (PNL), care va candida în Colegiul 3 Deva-Hunedoara-Hațeg, senatorul Cosmin Nicula (PSD), secretar al Senatului, va candida în Colegiul 1 Valea Jiului, iar senatorul Dorin Păran (PNL) va intra în cursa electorală în Colegiul 2 Brad- Valea Mureșului-Orăștie. Pentru Camera Deputaților vor candida actualul deputat Bogdan Țâmpău (PNL) în Colegiul 6 Deva-Cârjiți, conferențiarul universitar Carmen Hărău (PNL) în Colegiul 7 Hunedoara, senatorul Dan Radu Rușanu (PNL), în Colegiul 3 Ținutul Pădurenilor-Țara Hațegului-Călan, deputatul Laurențiu Nistor (PSD), în Colegiul 1 Brad-Valea Mureșului, secretarul de stat Natalia Intotero (PSD), în Colegiul 2 Orăștie-Geoagiu-Simeria, deputatul Cristian Resmeriță (PSD), în Colegiul 4 Lupeni-Vulcan-Uricani, și fostul deputat Rus D. Ioan (PSD), în Colegiul 5 Petroșani-Petrila-Aninoasa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului. Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia