VIDEO | Ilie Bolojan: Vreau să văd programele și capacitatea de a le pune în practică. Organizația Bihor rămâne neutră deocamdată în privința alegerilor pentru sefia PNL

VIDEO | Ilie Bolojan: Vreau să văd programele și capacitatea de a le pune în practică. Organizația Bihor rămâne neutră deocamdată în privința alegerilor pentru sefia PNL
Ilie Bolojan/ Foto: Facebook
Publicat: 05/06/2021, 00:41
Actualizat: 05/06/2021, 17:36

În aceea ce privesc alegerile pentru șefia PNL, Ilie Bojan, invitat vineri seara la postul Digi24, acesta declară că a decis împreună cu organizația din Bihor să rămână neutrii deocamdată, rămânând să reia discuțiile după jumătatea lunii iulie.

„Cred că important este să vedem care este programul și care este echipa care va garanta că acel program devine realitate”.

„Suntem în situația în care doi colegi candidează, fiecare are avantajele lui, o să fie o competiție având în vedere că suntem în guvernare cred cred că va mai fi o altă candidatura pentru că trebuie să dăm un sens guvernării”, a adăugat Bolojan.

„Domnul Orban are o experiență mai mare pentru că este activ politic de mai mulți ani de zile, deci are predictibilitate, are o experiență destul de mare în administrație, în Parlament și a dovedit o capacitate de negociere destul de bună în interiorul partidului”.

„Florin Câțu are alte avantaje, este dintr-o altă generație, e finantist liberal și are poziția de Prim-ministru”.

„În momentul în care într-o competiție, într-un partid și partidul nu îți da votul de încredere, adică pierzi competiția, pierzi autoritatea. Va fi o problema menținerea acestor funcții pentru cel care pierde”.

În ceea ce privește Programul Național de Redresare și Reziliență, Bolojan susține că este foarte important ca sumele cele mai mari să se ducă către dezvoltare, pentru că România are mare nevoie de acceastă dezvoltare care este blocată mai tot timpul din diverse motive.

”Sunt niște condiționalități partea de reforme pe care o avem încorporată în acest plan, care inseamana niște decizii la gestionarea sistemului de pensii, de la partea de fiscalitate națională și locală”, afirma Ilie Bolojan.

„Într-o perioada de stabilitate politică se vor putea face niște corecții care sunt absolut necesare în anumite zone în așa fel încât echilibrele fianciare să fie rezolvate și o parte mai mare din banii comunităților noastre și a țării noastre să fie direcționate spre dezvoltare, iar dacă nu facem aceste corecții și ducem banii doar în social și foarte puțîn în dezvoltare banii de social nu vor rezolva problemele din viitor”.

Bolojan declară că „Dacă ducem banii în dezvoltare în proporție cât mai mare, din bugetele publice atunci vom rezolva și problemele sociale”.

Legat de firmele care se înscriu la licitații publice și care blochează dezvoltarea țării prin procese care de cele mai multe ori durează ani de zile, Bolojan declară:

„Trebuie lucrat la limitarea numărului de contestație, pentru că sunt contestații care lungesc cu anii unele procese în așa fel încât firmele care au făcut o profesie din asta să aibă niște garanții pe care trebuie să le depună că dacă pierd aceste contestații să piardă și garanțiile deci că să descurajăm contestațiile”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu