ÎMPĂRȚIREA FUNCȚIILOR. Liberalii vor să instaleze la Brașov un subprefect care, în hârtii, este consilier județean PDL

ÎMPĂRȚIREA FUNCȚIILOR. Liberalii vor să instaleze la Brașov un subprefect care, în hârtii, este consilier județean PDL
Publicat: 13/05/2012, 22:59
Actualizat: 13/05/2012, 22:59

Week-end obositor pentru ministrul pesedist Mircea Dușa: în doar două zile, acesta ar trebuit să instaleze în funcții noii prefecți și subprefecți ai USL din cinci județe: sâmbătă – Bistrița-Năsăud și Mureș, duminică – Harghita, Covasna și Brașov. Numai că, în final, ministrul Dușa s-a declarat „fruntaș doar pe jumătate”: la Mureș n-a avut ce instala, pentru că nici prefectul, nici subprefectul n-au fost numiți încă de Executiv, iar la Bistrița-Năsăud, Covasna și Brașov a putut „unge” doar prefecții, adjuncții acestora urmând a fi „bătuți în cuie” la ședința de guvern de miercurea viitoare. Noii prefecți USL-iști instalați de ministrul Dușa sunt: Bistrița-Năsăud – Nastasia Bob (nominalizată de PNL), Harghita – Urzică Augusta Cristina (nominalizată de PSD), Covasna – Codrin Munteanu (propus de PSD) și Brașov – Mihai Mohaci (PSD)- foto. Noul subprefect de Harghita este Octavian Condrat, nominalizat de PNL, partid care urmează să desemneze subprefecții și în Covasna și Brașov.

Covasna: subprefect cu epoleți

Potrivit anunțului făcut încă de săptămâna trecută de conducerea PNL Covasna, viitorul subprefect al județului va fi Milik Otto, fost candidat liberal, în 2008, la un post de parlamentar și apoi, în 2009, la un fotoliu de europarlamentar, ambele ratate însă. Ulterior, Milik Otto a intrat în Ministerul de Interne, la ora actuală fiind funcționar public cu statut special în cadrul Oficiului Român pentru Imigrări, unde ocupă un post de conducere, cu gradul de comisar-șef.

Situație încurcată la Brașov

La Brașov, unde nominalizarea viitorului subprefect a a revenit ACD-ului, cel ales de liberalul Aristotel Căncescu să ocupe acest post este un reprezentant al PDL, cel puțin în hârtii: avocatul Cristian Drăghici, consilier județean din partea acestui partid. „Da, eu voi fi subprefect, dacă nu intervine în ultimul moment ceva neprevăzut”, a confirmat pentru gândul avocatul Drăghici. „Dar să știți că nu mai sunt membru PDL de un an de zile, de când am fost dat afară din partid, după care m-am înscris în PNL”, a adăugat el, explicându-ne apoi și de ce, în mod oficial, a rămas în continuare consilier PDL, deși legea prevede clar că în asemenea situații cel în cauză își pierde automat funcția: „Păi, dacă n-a cerut nimeni să fiu scos din Consiliul Județean!”.

„Nu era nevoie de nici o cerere, legea e foarte clară: dacă un consilier județean e dat afară din partidul care l-a propulsat, rămâne automat și fără mandatul de consilier, președintele repectivului C.J. e obligat să constate situația și să propună excluderea în prima ședință de plen”, ne-a precizat ministrul Mircea Dușa.

Pe lângă precizările referitoare la condiția sa de consilier PDL – membru PNL, avocatul Drăghici ne-a mai oferit o lămurire, de data asta legată de obligația prevăzută de lege de a fi funcționar public pentru a putea ocupa funcția de subprefect: „Păi, sunt și funcționar public, la Serviciul de Evidență a Populației. La sfârșitul lunii trecute am devenit consilier juridic, prin concurs organizat cum spune legea, pe un post care e temporar vacant până când titulara se întoarce din concediul de maternitate”. Spusele sale au fost infirmate însă de șefa Serviciului de Evidența Populației Brașov, Gabriela Ungureanu: „Deocamdată, domnul Drăghici nu e angajat la noi și nu e funcționar public, concursul pentru postul de consilier juridic, pe care urmează să-l ocupe, este abia în curs de organizare, sperăm să finalizăm procedurile și să-l putem ține cât mai repede posibil”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...