Încă o lovitură pentru Tăriceanu: Dana Varga, consilierul premierului pe problematica romă, și-a dat demisia din ALDE / Reacția ALDE

Publicat: 29/08/2019, 17:13

Dana Varga, consilierul premierului Viorica Dancilă pentru problematica romă, a anunțat joi că și-a dat demisia din ALDE, aceasta fiind nemulțumită de comunicarea cu partidul și de ultimele decizii ale ALDE privind ieșirea de la guvernare și susținerea lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

Dana Varga a acuzat „prejudecăți” din partea unor colegi de la ALDE.

„După 13 ani de implicare politică alături de domnul Călin Popescu Tăriceanu și familia liberală, ani în care am muncit în toate campaniile electorale, candidând în 2008 și în 2016 la alegerile parlamentare, dedicându-mă în totalitate partidului, cu sacrificii personale și profesionale, promovând politica ALDE prin apariții publice în calitate de comunicator, doresc să vă transmit că mi-am depus demisia din Partidul ALDE. Nu am luat această decizie pentru funcția mea, ci pentru că nu pot continua politica fără demnitate, fără principii adevărate, fără implicare continuă, fără comunicare si, în niciun caz, cu prejudecăți din partea unor colegi”.

De asemenea, Varga s-a declarat nemulțumită de „deteriorarea” comunicării din ALDE și desființarea Departamentului pentru Minorități.

„Am fost dezamăgită încă din timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2016 când am candidat pe județul Mureș și m-am trezit singură în campanie, fără implicarea unor colegi de care poate aveam cea mai mare nevoie, și totuși am continuat alături de ALDE, expunându-mi familia la atacuri de tot felul. Îmi doresc să reamintesc scorul pe care l-am obținut în 2016 la Mureș: 5500 de voturi, egal cu cel de la europarlamentare din 2019, asta dovedind că munca mea a fost una corectă. Tot din anul 2016, am observat deterioarea comunicării de la centrul ALDE care în ultima vreme a devenit extrem de defectuoasă. De asemenea, în ultima perioada am simțit prejudecățile anumitor colegi, mai ales când Departamentul pentru Minorități a fost desființat, ceea ce a însemnat pentru mine o jignire după munca și dedicarea pe care am depus-o în acest departament”, a mai transmis consilierul premierului.

De asemenea, aceasta nu este mulțumită de renunțarea la candidatura pentru prezidențiale a președintelui partidului Călin Popescu Tăriceanu și susținerea lui Mircea Diaconu.

„Ultimele decizii ale ALDE: de a ieși de la guvernare și de a susține un candidat independent, care o să facă politică într-un rol de «comedie», sunt lucruri greu de înțeles, nu numai pentru mine, ci pentru un întreg electorat: De ce Mircea Diaconu și nu Călin Popescu-Tăriceanu? Mi-am desfășurat întreaga activitate cu sufletul și cu toate resursele dedicându-mă total principiilor liberale. Sunt și rămân profund recunoscătoare pentru încrederea acordată și pentru șansa de a face politică liberală, desi aparțin comunității rome. Mulțumesc pentru încredere și colaborare tututor colegilor care mi-au fost aproape de-a lungul anilor”, arată mesajul oficialului din Guvern.

ALDE: Am solicitat demiterea Danei Varga din funcția de consilier. Premierul nu a dat curs cererii

Reprezentanții ALDE au precizat că partidul a decis sancționarea Danei Varga în forurile statutare și a cerut premierului să o demită din funcția de consilier al prim-ministrului, însă Viorica Dăncilă a refuzat să dea curs solicitării. Reacția vine după ce Varga a anunțat că demisionează din ALDE.

„Alianța Liberalilor și Democraților face următoarele precizări cu privire la situația dnei Dana Varga: Imediat după ce, pe data de 5 august, doamna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancționarea ei în forurile statutare ale ALDE”, au transmis reprezentanții ALDE, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Sursa citată precizează că „în același timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcția de consilier pe doamna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE până în prezent”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier