Ioan Ghișe (PNL): Băsescu, care a pus gheara pe justiție, e speriat ca nu cumva să pună alții gheara

Ioan Ghișe (PNL): Băsescu, care a pus gheara pe justiție, e speriat ca nu cumva să pună alții gheara
Senatorul liberal Ioan Ghișe, membru în Comisia juridică, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că scandalul legat de funcțiile din justiție arată că Traian Băsescu, "care a pus gheara pe justiție", este speriat acum ca nu cumva să pună alții "gheara pe justiți" și oferă acum un "spectacol".
Publicat: 11/07/2012, 12:40
Actualizat: 07/06/2014, 12:03

Senatorul liberal Ioan Ghișe, membru în Comisia juridică, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că scandalul legat de funcțiile din justiție arată că Traian Băsescu, „care a pus gheara pe justiție”, este speriat acum ca nu cumva să pună alții „gheara pe justiți” și oferă acum un „spectacol”.

„DNA-ul oferă aceleași spectacole televizate cu care ne-a obișnuit. Îmi aduc aminte că în aprilie 2011, procurorul general, Codruța Kovesi, transmitea de pe email-ul domniei sale, redactorului-șef de la Evenimentul Zilei, date din rechizitoriul în dosarul Vântu, după care urma la televizor un scandal cu tot felul de acțiuni ale DNA. Acum este la indigo”, a precizat Ghișe.

Potrivit liberalului, atât procurorul general cât și șeful DNA au fost numiți de președintele Băsescu iar Monica Macovei este încântată, de activitatea DNA.

„Ea, ca ministru al Justiției, a inițiat o ordonanță și i-a șantajat pe parlamentarii PD să o voteze în Parlament, eram de față la Comisia juridică când făcea acest șantaj, că dacă nu i se aprobă ordonanța își dă demisia, ea find la acea vreme preferata președintelui Traian Băsescu, pentru ca procurorii să fie numiți de ministrul Justiției și nu de CSM, așa cum scrie în Constituție, la articolul 134. Noi avem un Parchet General, respectiv DNA, DIICOT, în mâna președintelui Băsescu, respectiv Monica Macovei și numiții săi, Kovesi și Morar, iar aceștia ne oferă spectacole televizate în justiție, înainte ca persoanele respective să fie trimise în judecată”, a mai afirmat Ghișe.

Senatorul PNL a mai arătat că, în România, din 2005 nu mai funcționează prezumția de nevinovăție. „Avem spectacole de televizor. Ni se oferă justiție, versiunea Băsescu- DNA, intermediari Kovesi și Morar. Nici nu a început judecata și ei sunt deja în fața opiniei publice prin acest oprobiu făcut la televiziuni, fiind terminați din punct de vedere mediatic”, a adăugat liberalul.

Ghișe l-a mai acuzat pe Traian Băsescu că este vinovat de „halul în care a ajuns Parchetul și procurorii din România”. „Faptul că ei fac așa ceva demonstrează că Băsescu, care a pus gheara pe justiție, este speriat acum ca nu cumva să pună alții gheara pe justiție”, a mai declarat senatorul Ioan Ghișe.

Senatorul liberal și-a exprimat speranța că USL va modifica megea care prevede că ministerul de justiție numește procurii, deși în Constituție se prevede clar că CSM-ul numește pe procurori, cu excepția stagiarilor. „Asistăm la modul în care funcționează procurorii, sub comanda lui Băsescu-Kovesi-Morar, favoriții doamnei Macovei”, a concluzionat Ioan Ghișe.

Procurorii George Bălan, membru CSM, și Marcel Sâmpetru, cercetați de procurorii anticorupție, au fost suspendați din funcții, miercuri, de către Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a anunțat președintele CSM, Alina Ghica.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a spus că la acest moment este dispusă începerea urmăririi penale în cazul procurorilor Bălan și Sâmpetru și că în prezent continuă perchezițiile începute miercuri dimineață în acest caz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au...
Anxietatea și depresia, provocate de un obicei banal. Poate fi evitat zilnic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Mici, dar istețe: cum influențează lumea insectele și alte nevertebrate?