Ion Cristoiu, AUDIAT în dosarul Laurei Kovesi, după ce a văzut POZA lui Sebastian Ghiță

Publicat: 21/03/2019, 15:32
Actualizat: 27/03/2019, 16:46

Jurnalistul Ion Cristoiu a povestit deja, în emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” că fotografia celebră o arată pe Laura Codruța Kovesi într-un selfie, alături de mama lui Sebastian Ghiță și fosta soție a acestuia. Fotografia este realizată într-o cramă, în fața unor butoaie.

Întrebat înainte să intre la audieri, jurnalistul a spus, pentru MEDIAFAX: „Este greu să pătrunzi în mintea procurorilor cred că și Shakespeare ar eșua când vorbim de procurori, presupun că sunt chemat ca martor pentru a confirma că poza pusă la dosar de către Sebastian Ghiță, împreună cu denunțul este cea care mi s-a arătat de Ghiță. Probabil că mulți se vor întreba de ce mai este nevoie de Ion Cristoiu câtă vreme fotografia este la dosar. Repet- încercând să fiu un Shakespeare- presupun că procurorii Secției vor să vadă dacă fotografia la care m-am referit eu public și am invocat-o în timpul interviului este cea de la dosar. Asta deoarece – presupun- după interviu, Codruța Kovesi a susținut că nu există așa ceva. Una dintre acuzațiile de la dosar este de mărturie mincinoasă, desigur în altă împrejurare, dar dacă din descrierea pozei, făcută de mine, rezultă că e de la dosar, (nu știi ce e a dosar, dacă e aceeași fotografie), atunci procurorii pot trage concluzia că în mod public fosta șefă a DNA a mințit”, a declarat Ion Cristoiu.

Audierile au loc la ora transmiterii știrii și surse oficiale au declarat că este vorba despre dosarul Laurei Codruța Kovesi.

Întrebat dacă este de părere că mărturia sa va ajuta la anchetă, jurnalistul a completat: „Din punct de vedere juridic, cred că va ajuta, mă voi mulțumi să îmi amintesc de acum un an, voi descrie fotografia așa cum mi s-a arătat, dacă voi fi întrebat, voi descrie și împrejurările în care s-a făcut referire la fotografie și dacă ea coincide cu cea de la dosar, sigur că va fi o contribuție la stabilirea adevărului juridic, deoarece Laura Codruța Kovesi a negat existența fotografiei descrise de mine”.

Ion Cristoiu, celebru și pentru dezvăluirile sale legate de documente importante despre care s-a vorbit mult, dar au fost văzute de puțini oameni, descrie cu umor un alt moment în care a văzut bilețelul roz invocat de Elena Udrea ca fiind transmis de Călin Popescu Tăriceanu președintelui de atunci Traian Băsescu. Prin bilețel, Băsescu spunea că era întrebat dacă poate vorbi cu procurorii despre dosarul Petromidia.

„Dacă adăugăm și jurnalul Elenei Udrea, pot să spun, cu oarecare necaz, că voi rămâne în istorie prin două lucruri independente de talentul meu: am văzut poza cu Kovesi și dețin jurnalul Elenei Udrea. (…) Legat de bilețelul roz, Elena Udrea a invocat bilețelul, iar eu am tocat-o seară de seară să îl arate și într-o seară m-a sunat, mi-a spus că e pe stradă într-o mașină. Când am ieșit, mașina în care era Elena Udrea a făcut semne cu pozițiile, m-am urcat în mașină în spate, ca în filmele cu spioni. A zis > L-a scos și l-am văzut, dar l-a băgat înapoi în poșetă”, a povestit Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

La ieșirea de la audieri, jurnalistul a declarat că a confirmat în fața procurorului de caz faptul că la dosar se află fotografia pe care i-a aratat-o fostul deputat.

„Eu trebuia să confirm că aceea e fotografia și sunt un privilegiat al sorții pentru că am văzut și fotografia în varianta de la dosar. E aceeași fotografie și am confirmat acest lucru. (…) Este important din punct de vedere a cauzei. Este fotografia pe care a depus-o. Din păcate, domnul Ghiță nu a depus-o electronic. Eu am văzut-o electronic și electronic este strălucitoare. A depus-o sub formă de poza. Din nefericire, e o singură fotografie. Este o fotografie foarte importantă – am și precizat în declarația mea de martor – în care doamna Codruța Kovesi stă pe un fel de laviță de lemn, la o cramă cu Sebastian Ghiță și se pozează – este importantă precizarea – lângă ea este fosta soție a domnului Sebastian Ghiță și mai încolo este socrul. În spate sunt niște butoaie. Nu este o fotografie furată, surprinsă de cineva. Doamna a făcut un selfie”, a spus Ion Cristoiu, la ieșirea din sediul Secției de anchetare a magistraților.

Laura Codruța Kovesi are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, care susține că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Tot Ghiță a vorbit public despre relația cu fosta șefă a DNA, invocând fotografii sau materiale video care ar arăta relația apropiată. Laura Codruța Kovesi a negat de fiecare dată că ar fi avut o relație apropiată cu fostul parlamentar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier