Kelemen: Nu știu cum au votat deputații UDMR în cazul lui Chițoiu

Redactor:
Eliana Radulescu
Kelemen: Nu știu cum au votat deputații UDMR în cazul lui Chițoiu
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că nu știe dacă deputații Uniunii au votat pentru sau împotriva încuviințării urmăririi penale a lui Daniel Chițoiu, el subliniind că "nu UDMR împiedică funcționarea justiției".

Întrebat cum au votat deputații UDMR în cazul solicitării de încuviințare a urmăririi penale a lui Chițoiu, Kelemen a răspuns: „Nu știu. Nu am fost aici, am fost la minister, nu am fost prezent. Noi, de fiecare dată, spunem că nu împiedicăm funcționarea justiției și fiecare votează după conștiință. Nu știu care a fost recomandarea juriștilor care au văzut. Eu, să fiu sincer, nu m-am ocupat de acest caz, nici nu am fost prezent la vot. Nu pot să dau un răspuns cine cum a votat, dar sunt convins că nu UDMR împiedică funcționarea justiției. Statul de drept și instituții puternice sunt pentru noi lucruri și valori importante”.

Camera Deputaților a respins, marți, prin vot secret, cererea privind încuviințarea urmăririi penale a lui Daniel Chițoiu.

Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputați, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

Inchide