Klaus, ILEGALISTUL din Teleorman: cum a împărțit Iohannis manifeste liberale în fieful roșu al lui Liviu Dragnea

Publicat: 16/09/2014, 23:57
Actualizat: 26/02/2015, 23:54

Prezidențiabilul Iohannis coboară din autocarul de campanie în Alexandria, după ce se urcase în el, într-o benzinărie, cu câteva minute înainte de a ajunge în fieful roșu al lui Dragnea. Lumea este strânsă de liderii locali pentru a-l aplauda pe prezidențiabilul PNL.

„Bine v-am găsit, mulțumesc că m-ați așteptat așa frumos”, zâmbește larg Iohannis, în timp ce din teritoriu curg nemulțumirile.

„Nu au elevii clase de școală, nu au nimic au distrus țara”, strigă furios un bătrân, în timp ce pumnul său taie aerul din fața lui Iohannis. „Nu au abecedare”, se aude din spate.

„Mi-au povestit domnii președinți ce probleme aveți”, le răspunde candidatul.

O doamnă de bine schimbă tonul discuției: „Domnule președinte, cred că românul își pune mare speranță în dumneavoastră. Are încredere în disciplina nemțească. Și Doamne ajută să scăpăm țara asta, ăștia ne vând rușilor, vai de viața copiilor noștri, tineretul nostru”.

„Mulțumesc, să auzim numai de bine”, răspunde modest Iohannis, îndreptându-se spre curtea tipografiei unde este organizat mitingul ACL.

În spatele blocurilor gri din Alexandria, aproximativ o mie de simpatizanți, strânși din toate comunele județului Teleorman îl aplaudă pe oaspete.

Liderii locali se plâng că au dorit să facă un eveniment mai mare, dar Primăria le-a aprobat cererea organizării unui miting în ultima clipă, când deja pregătiseră noul loc pentru miting. Un democrat liberal se plânge că au ajuns în spatele blocurilor, ca în melodiile hip hop.

„Dacă nu s-a primit acceptul pentru o locație publică, oricât ar dori PSD-ul să oprească întâlnirile mele cu activul de partid, nu au nicio șansă să reușească”, a fost mesajul lui Klaus Iohannis pentru adversarii săi politici.

În spatele blocurilor, în curtea tipografiei, de pe scenă au vorbit în uralele mulțimii Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Andreea Paul, Cezar Preda, Mihai Voicu și Mihai Răzvan Ungureanu.

Localnicii din Plosca, Roșiorii de Vede, Zimnicea, Turnu Măgurele, Bujoru, Videle, Conțești și Alexandria au venit să ridice pancartele albastre cu Klaus Iohannis Președinte. Din Plosca este și vicepreședintele PNL, Mihai Voicu, care și-a serbat ziua de naștere prin muncă. „Plosca îl susține pe Klaus Iohannis”, ridică cu mândrie pancarta un localnic.

De la eveniment lipsește însă senatorul de Teleorman, Crin Antonescu, fost președinte al partidului. A uitat să-l invite chiar președintele PNL Teleorman, Marin Almăjanu. Liderul local se scuză pentru această omisiune și spune că a avut treabă. „Nu l-am invitat, recunosc”, își admite el greșeala. „Oamenii care mă însoțesc vin de bunăvoie, nu avem o listă de bifat cu cine vine, vine cine dorește, nu este niciun fel de supărare dacă cineva merge mai degrabă în Parlament decât aici”, își expune și Iohannis poziția despre lipsa de la evenimentul din Teleorman a lui Crin Antonescu. Almăjanu își aduce aminte că l-a văzut ultima dată prin județ pe fostul președinte al PNL în luna aprilie.

Conferința de presă are loc tot în curtea tipografiei, în timp ce într-o sală alăturată muncitorii își continuă nestingerit treaba.

Ludovic Orban le spune oamenilor să ducă vorba despre candidatura lui Iohannis ca în noaptea de Înviere. „Să mergeți din casă în casă, ca atunci când duceți lumină”, le recomandă liberalul colegilor săi mai vechi sau mai noi de partid.

Lumina Iohannis vorbește despre „dezamăgirea Ponta” și cum vrea să transforme țara precum a transformat Sibiul în ultimii ani. La plecare, lumea pupă candidatul, el stă frumos la poze. Prima descindere a lui Iohannis a fost în spatele blocurilor. „Ponta a venit domnule cu elicopterul, direct pe stadion”, se plânge un localnic. Campania continuă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...