Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban premier: „Se conturează un guvern în jurul PNL-ului”/ Care sunt prioritățile noului Guvern

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban premier: „Se conturează un guvern în jurul PNL-ului/ Care sunt prioritățile noului Guvern
Publicat: 15/10/2019, 18:48

18:27Orban este optimist privind învestirea Guvernului: Am câștigat 10 voturi față de moțiunea de cenzură

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, marți, că este optimist privind votul pentru învestirea noului Guvern, spunând că deja a strâns 10 voturi în plus față de cele pentru susținerea moțiunii de cenzură care a demis Guvernul.

Citește continuarea…

18:07Ludovic Orban: Nu pot să prezint propunerile pentru miniștri înainte de negocierile cu partidele

Ludovic Orban a declarat, marți, după ce a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis, că nu va anunța lista miniștrilor propuși în noul Guvern înainte de negocierile pe care le va purta cu formațiunile politice din Parlament care au susținut moțiunea de cenzură de demitere a Guvernului.

„Am parcurs primul pas și anume desemnarea persoanei care este învestită să formeze Guvernul. Pașii următori sunt negocierile politice. Nu pot să vă prezint înainte de debutul acestor negocieri nume de candidați pentru că în aceste discuții cu toate formațiunile politice care sunt participante la efortul de susținere a moțiunii de cenzură și alături de care am dat jos Guvernul PSD, nu putem ști exact care sunt toate condițiile, ce formațiuni politice își doresc să intre la guvernare, ce elemente doresc să introducă în programul de guvernare pentru susținerea Guvernului”, a declarat Ludovic Orban în fața sediului PNL.

Acesta a mai spus că după finalizarea negocierilor va prezenta lista noului Cabinet.

„În momentul în care vom finaliza negocierile politice vom prezenta lista Cabinetului. Am convocat liderii de grup și alte persoane responsabile în derularea procesului de negociere și acum definim calendarul”, a afirmat Orban.

17:27Orban a anunțat prioritățile noului Guvern, după ce a fost desemnat premier de Iohannis

Ludovic Orban a anunțat, marți, de la Cotroceni, că printre prioritățile noului Guvern vor fi refacerea echilibrelor macroeconomice, restructurarea aparatului guvernamental, respectarea statului de drept și asigurarea unei reale a independenței justiției șii consolidarea parcursului european.

„Sunt onorat să îmi asum această responsabilitate în numele PNL și garantez că voi pune toată experiența, toate cunoștințele, toată energia în slujba interesului public. Asumarea răspunderii într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare competentă și stabilă este ceea ce ne definește. Vom da românilor ceea ce așteaptă de la noi și ceea ce așteaptă de la un guvern normal și anume cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public”, a afirmat Ludovic Orban, marți, la Palatul Cotroceni, după ce Klaus Iohannis l-a anunțat ca premier desemnat.

Citește continuarea…

17:12Cine este Ludovic Orban, noul premier al României

Ludovic Orban, noul premier al României, este actualul lider al formațiunii. El a fost ministru al Transporturilor, deputat din partea PNL, viceprimar al Bucureștiului și de două ori vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Președintele PNL Ludovic Orban este un om politic român, în vârstă de 56 de ani, absolvent al Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și absolvent de studii politice al SNSPA, din 1993. Orban a fost ministru al Transporturilor în perioada 2007-2008, în Guvernul Tăriceanu și viceprimar al Capitalei între 2004 și 2007.

Acesta a avut două mandate de deputat din partea Partidului Național Liberal între 2008 și 2016, și a ocupat de două ori funcția de vicepreșeinte al Camerei Deputaților ( între 2019 și 2011 și în 2016). De asemenea, președintele liberalilor a mai ocupat și funcții în Guvern, fiind Secretar de stat și președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici(2000-2001) și secretar de stat, șef al Departamentului Informațiilor Publice al Guvernului(1999-2000).

În anul 1996 a ocupat o funcție de consilier local la sectorul 1 Capitalei, iar între 1992 și 1996 a fost consilier local la sector 1.

În partid a ocupat funcția de primvicepreședinte al PNL între 2014 și 2016 și pe cea de președinte al PNL București, între 2002 și 2010. Ludovic Orban este președinte al PNL din 2016.

17:10Klaus Iohannis a anunțat că Ludovic Orban este premierul desemnat

„Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL, celui mai mare partid din opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa e democratic corect, așa se va întâmpla”, a declarat președintele României.

Klaus Iohannis a mai precizat că noul guvern va avea un mandat scurt.

„După consultările cu partidele politice parlamentare am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări, că se conturează un gvuern în jurul PNL-ului. PNL-ul a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să își asume guvernarea în această perioadă de tranziție. Guvernul va avea nu mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu guvernul dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai menționat care sunt așteptările de la Guvernul Orban.

„Organizarea alegerilor preziențiale, elaborarea proiectului de buget pentru 2020, închiderea bugetului pe anul 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes, fiindcă asta ne dorim cu toții. Am discutat mult și ce trebuie să facă Guvernul și ce poate să facă Guvernul. Situația nu va fi simplă deloc pentru că opoziția în Parlament este atât cât am văzut-o la moțiunea de cenzură și va fi destul de greu de negociat păroiecte legislative complicate. Cum va fi legea bugetului pe anul 2020. Am încrederea că Ludovic Orban se va ocupa la modul cel mai serios de aceste chestiuni”, a mai punctat Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului