Lazăr, acuzat de „cinism maxim”. Lider PSD: „Le prelungea agonia. Nu are dreptul să ridice ochii din pământ în fața lor”

Lazăr, acuzat de „cinism maxim. Lider PSD:  „Le prelungea agonia. Nu are dreptul să ridice ochii din pământ în fața lor
Publicat: 16/04/2019, 22:23

„Procurorul roșu Augustin Lazăr a mai dat astăzi un exemplu de cinism maxim: a anunțat că dedică premiul obținut din partea GDS deținuților politici și lui Iulius Filip! Acest om nu merită nici un premiu și, drept dovadă, se pare că GDS s-a și răzgândit între timp. Augustin Lazăr a ținut oameni în iad când conducea comisia de liberări condiționate. Le prelungea agonia. El nu are dreptul să ridice ochii din pământ în fața lor, darămite să le ofere premiul lui!”, a scris Ionel Arsene, marți, pe Facebook.

Liderul PSD Neamț se întreabă ce președinte are această țară de îl menține în funcție pe procurorul general.

„E ca și cum un pedofil cumpără o jucărie copilului pe care l-a abuzat. E ca și cum un criminal se duce la ușa unei femei pe care el a transformat-o în văduvă și îi oferă flori. E același lucru! Și este peste puterile mele de înțelegere cum poate un astfel de om să fie procurorul general al României! Ce fel de președinte are țara asta, de îl ține în funcție pe angajatul regimului represiv? Pentru că bine spunea cineva: există un singur lucru, și numai unul, mai hidos decât fărădelegea: justiția represivă!”, a conchis Arsene.

Reacția președintelui PSD Neamț vine după ce procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat că transmite premiul acordat de Grupul pentru Dialog Social disidentului Iulius Filip și tuturor foștilor deținuți politici din România, subliniind că își exprimă regretul față de dramele și suferințele trăite de luptătorii anticomuniști.

Augustin Lazăr s-a scuzat din nou, luni, la Timișoara, în privința modului în care a ajuns în comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul din Aiud, spunând că nu a cercetat, nu a trimis în judecată și nu condamnat niciun disident politic.

În spațiul public a apărut faptul că Lazăr a făcut parte, în anii 80, din comisia care a refuzat eliberarea condiționată a disidentului Iulius Filip.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase