• Publicat:
Politică

Legea grațierii ar putea trece tacit de Senat, prima Cameră sesizată

Legea grațierii ar putea trece tacit de Senat, prima Cameră sesizată
Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că nu a primit raportul întocmit de Comisia juridică asupra Legii grațierii, neputând astfel să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege, care are marți termen de adoptare tacită.

„Nu știu dacã o lăsăm așa dar pânã în momentul de fațã de la Comsia Juridicã nu am primit raportul. Fãrã raport nu poate sã intre pe ordinea de zi a plenului”, a declarat președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.

Grupul parlamentar al USR a cerut Biroului Permanent al Senatului introducerea proiectului pe ordinea de zi de marți, pentru a se evita adoptarea tacită.

„Grupul parlamentar USR a solicitat azi în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi astăzi sau mâine a legii, pentru a se evita adoptarea tacită. A fost o lege care s-a discutat foarte mult în Senat și dorim să fie foarte clar cum votează partidele în această chestiune. Semnalele sunt contradictorii, pentru că chiar domnul Dragnea a spus că s-ar putea ca ea să nu mai fie oportună. Poziția grupului USR este că grupul USR nu se opune grațierilor, ci grațierii corupților”, a declarat senatorul USR Vlad Alexandrescu.

USR acuză coaliția de guvernare că nu dorește să dezbată proiectul în plenul Senatului, pentru că nu vrea să se pronunțe momentan asupra Legii grațierii.

„Răspunsul a fost că nu a venit raport de fond de la Comisia juridică. Am cerut, în această situație, introducerea pe ordinea de zi de mâine, sub rezerva primirii raportului de fond din partea comisiei juridice, dar nu ni s-a dat răspuns pe această chestiune. E clar că coaliția PSD și ALDE nu doresc dezbaterea legii în plenul Senatului și doresc să evite să se pronunțe momentan pe această lege”, a mai spus Alexandrescu.

Inchide