Lider PSD Cluj: Alianța cu ALDE să continue. E ca într-o familie, mai intervin discuții

Lider PSD Cluj: Alianța cu ALDE să continue. E ca într-o familie, mai intervin discuții
Publicat: 20/08/2019, 11:33

Horia Nasra a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că în contextul alegerilor prezidențialelor, o coaliție de stânga poate învinge candidatul dreptei.

„Nici ALDE nici noi nu trebuie să facem greșeala din 2014, când a fost destructurată Uniunea Social Liberală! În 2016 am plecat la drum cu cei din ALDE și consider că formula actuală trebuie păstrată, ba chiar în contextul prezidențialelor o coaliție de stânga poate învinge candidatul dreptei. La nivel central, liderii PSD vor avea oricâte discuții sunt necesare cu partenerii de la ALDE pentru continuarea colaborării. Ca într-o familie, în viața de zi cu zi mai intervin discuții, însă, la final, doar măsurile bune pentru oameni trebuie să conteze”, a spus Nasra.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare și cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunțat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să își asume responsabilitatea guvernării și să înțeleagă că un partid nu poate să fie și la putere și în Opoziție.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formațiuni politice.

Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a anunțat că luni a avut loc o nouă ședință a Coaliției PSD-ALDE, catalogând discuția drept una „productivă” și precizând că relațiile din interiorul alianței sunt stabile și funcționale. Acesta nu a făcut însă nicio trimitere la absența Vioricăi Dăncilă de la ședință.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase