Liderii PSD s-au împărțit în două tabere: Ieșirea ALDE ar fi o greșeală. PSD nu ar fi făcut-o / Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna și fără ei / Poate iese PSD de la guvernare

Liderii PSD s-au împărțit în două tabere: Ieșirea ALDE ar fi o greșeală. PSD nu ar fi făcut-o / Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna și fără ei / Poate iese PSD de la guvernare

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat, pentru corespondentul Mediafax, că ar fi fost mult mai bine ca PSD și ALDE să creeze o alianță cu Pro România și să aibă un candidat comun la prezidențiale.

„Am susținut în permanență că proiectul PSD-ALDE trebuie continuat, fără întrerupere, până în 2020. Ar fi fost bine ca atât PSD, cât și ALDE și Pro România să creeze o alianță pe stânga eșichierului politic și să aibă un candidat comun la prezidențiale. O ieșire a ALDE din proiectul început în 2016 ar fi greșeală și, cu siguranță, nu PSD a făcut această greșeală. Decizia ALDE și a lui Tăriceanu nu este corectă față de cei care și-au dat votul în 2016, ar fi trebuit să ducă până la final cele promise în campania electorală”, a spus Nasra.

Și liderul PSD Alba spune că o decizie de ieșire de la guvernare a ALDE nu ar fi benefică.

„Are loc un CEx, la care eu nu particip pentru că sunt în județ și după aceasta vedem ce decizie se ia. Eu cred că ALDE face o greșeală (dacă iese de la guvernare – n.r.)”, a declarat președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Întrebați dacă PSD va guverna minoritar sau dacă se va retrage de la guvernare, Nasra și Dîrzu nu au dorit să răspundă.

Miniștrii ALDE vor demisiona marți din Guvernul Dăncilă, au declarat surse politice pentru Mediafax, urmând ca, în ședința Biroului Politic Național de luni, de la ora 16.00, să fie decisă ieșirea de la guvernare și alianță cu Pro Romania.

De asemenea, va fi luată decizia de a-l susține pe Mircea Diaconu pentru președinție, după retragerea lui Călin Popescu Tăriceanu din cursă.

Lider PSD, despre ieșirea ALDE: Să punem punct jocului dublu. Se poate guverna și fără ei

Deputatul PSD, Mihai Weber, președinte al PSD Gorj, a avut o replică tăioasă, luni, despre eventualitatea ieșirii ALDE de la guvernare, fiind de părere că trebuie pus punct „jocului dublu”: „Ei au considerat că e foarte bine să stea cu un picior la guvernare și cu unul în opoziție”, spune Weber

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că e vremea că se pună punct „jocului dublu” făcut de ALDE.

„Cred că trebuie să punem punct odată jocului dublu făcut de partenerii noștri de alianță, pentru că noi tot timpul am fost un partid serios și i-am tratat cu onestitate pe cei care au fost, dar ei au considerat că e foarte bine să stea cu un picior la guvernare și cu unul în opoziție, ceea ce nu e corect”, a spus Weber.

Potrivit acestuia, PSD poate guverna și fără ALDE.

„Se poate guverna și în condițiile acestea, făra niciun fel de probleme, există și precedent. Chiar pe vremea lui Tariceanu, am guvernat. Sunt convins că vor exista și câteva mișcări și plecări masive de la ALDE, pentru că îi căutau de fapt un pretext, cred că asta a fost și strategia lor, de la bun început. Acest lucru da dovadă de multă neseriozitate, drept pentru care sunt convins că se poate guverna și vom guverna, vom arăta că, și în condițiile de o majoritate destul de mică se poate guverna, pentru că țara asta trebuie guvernată, iar ceilalți din opoziție, sunt convins că nu își asumă nimeni guvernarea acum”, a mai spus Weber.

Lider PSD Teleorman, despre ieșirea ALDE de la guvernare: Poate iese PSD

Vicepreședintele PSD Teleorman, Dănuț Cristescu, vine cu variante noi în ceea ce privește ieșirea ALDE de la guvernare, spunând că „90 de zile guvernul va rămâne”, dar și că e posibil ca PSD să decidă că nu mai vrea să conducă Guvernul.

Dănuț Cristescu, președinte al Consiliului Județean Teleorman și vicepreședinte PSD în județ, spune că după ședința CEX e posibil ca PSD să decidă ieșirea de la guvernare.

„Am aflat și eu despre intenția ALDE de a ieși de la guvernare. Presupun că se va lua și o decizie în Comitetul Executiv al PSD. Bineînțeles că vom găsi soluții să rămânem la guvernare. Cred că se vor căuta, cel puțin, soluții de a rămâne la guvernare. Sigur că trebuie să luăm în calcul și faptul că 90 de zile guvernul va rămâne. Dar se poate depune și moțiune de cenzură și atunci funcționezi cu un guvern care nu mai poate să emită ordonanțe. Deci se vor lua deciziile cele mai bune. Există posibilitatea în CEX să decidă PSD să se iasă de la guvernare, dar cred că se vor găsi soluții să rămână. Eu asta mi-aș dori. Avem foarte multe proiecte în județul Teleorman și vreau să le continuăm”, a spus Cristescu.

Liderul PSD Iași, după ieșirea ALDE de la guvernare: Nu e nici dezmembrare, nici divorț

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, a declarat, luni seara, pentru corespondentul Mediafax, că plecarea ALDE de la guvernare nu este „nici dezmembrare, nu e nici divorț”, dar nu înțelege decizia lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu e nici dezmembrare, nici divorț. Cred că și domnul Tăriceanu este în campanie electorală și vrea să își optimizeze șansele. Nu înțeleg de ce se retrage”, a declarat președintele PSD Iași, Maricel Popa, pentru corespondentul Mediafax.

Întrebat dacă PSD mai are puterea să guverneze, Maricel Popa a declarat că mai sunt șanse, câtă vreme Guvernul Tăriceanu a guvernat cu 20 la sută.

„Domnul Tăriceanu a guvernat cu 20% susținut de alte partide, în 2006-2008, nu ține numai de majoritatea parlamentară. Sunt șanse mai departe, trebuie duse proiectele mai departe, finanțările mai departe.”, a explicat Maricel Popa.

Despre alianțele la nivel județean, președintele PSD Iași a declarat că fiecare va lua „decizia care este cea mai bună” și că el a discutat cu liderul ALDE din Consiliul Județean Iași, iar la Iași alianță funcționează în continuare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția