LOVITURĂ pentru PSD în Senat. Social democrații, la un pas să rămână FĂRĂ MAJORITATE

Redactor:
Diana Grigore
Senatorul Emanuel Botnariu demisionează din PSD și rămâne independent. PSD riscă să piardă majoritatea în Senat. Vezi cât de fragil este echilibrul acum

Vreau să vă anunț că de astăzi mă declar senator independent, neafiliat”, a anunțat Emanuel Botnariu în plenul de miercuri al Senatului.

Emanuel Botnariu a fost ales în circumscripția electorală nr.25 Ilfov, după alegerile parlamentare din decembrie 2016. Grupul senatorilor PSD avea în total 71 de membri, până la demisia lui Botnariu.

Emanuel Botnariu a demisionat din PSD

În momentul de față grupul PSD are 70 de senatori, dar unul dintre ei, Adrian Țuțuianu, care figurează printre ei a fost de fapt exclus din PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, la articolul 137 este precizat că: „Legile constituționale se adoptă cu votul unei majorități de cel puțin două treimi din numărul senatorilor. Legile organice și hotărârile privind Regulamentul Senatului se adoptă cu votul majorității senatorilor. Legile ordinare și hotărârile luate în procesul legiferării se adoptă cu votul majorității senatorilor prezenți”.

Prin urmare, în cazul legilor organice este nevoie de votul majorității, ceea ce înseamnă 68 plus unul, adică 69 de senatori.

Emanuel Botnariu a fost numit în funcția de director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București de Gabriela Firea, el asigurând interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcției.

Botnariu este de profesie medic, fiind de-a lungul timpului consilier al primarului Florentin Pandele, apoi director al Societății Medicale „Sfânta Cuvioasă Parascheva„ din Voluntari.

Foto: Emanuel-Gabriel Botnariu/ Facebook

Și doi deputați de Ilfov, Corina-Alexandra Bogaciu și Constantin-Cătălin Zamfira, și-au anunțat vineri demisiile din PSD și din grupul parlamentar al partidului, urmând să activeze ca și aleși neafiliați.

„Am recurs la acest gest ultimativ în semn de protest față de modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul, toți cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul președinte fiind linșați mediatic și excluși. În această logică se înscrie atitudinea vindicativă a președintelui Dragnea, care a lansat prin interpuși informația că doamna Gabriela Firea, lider ales în unanimitate al organizației Ilfov a PSD, urmează să fie înlocuită de la conducerea filialelor București și Ilfov, după care chiar exclusă din partid, pentru simplul fapt că a cutezat să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că partidul se îndepărtează din ce în ce mai mult de agenda reală a cetățeanului.

Mai mult, președintele Dragnea a declanșat o amplă campanie de intimidare a primarilor de sector și a consilierilor generali, având ca scop izolarea politică a Gabrielei Firea și punerea acesteia în situația de a nu-și mai putea exercita eficient mandatul încredințat de bucureșteni”, se arată într-un comunicat semnat de cei trei aleși care au decis să părăsească PSD.

Cei doi deputați demisionari din PSD

Demisionarii spun că vor sprijini în continuare măsurile pe care le vor considera benefice.

„Doamna Firea nu urmărește niciun fel de interes personal sau politic, ci doar înțelege să pună interesul cetățeanului mai presus de orice jocuri politice sau politicianiste. Așa cum a făcut-o în calitate de senator de Ilfov, în mandatul 2012-2016, așa cum o face și acum în calitate de Primar General al Capitalei, Doamna Gabriela Firea se luptă, chiar cu riscul pierderii sprijinului politic, cu toți cei care se opun, direct sau prin inacțiune, proiectelor menite să îmbunătățească viața oamenilor. În ce ne privește, am preferat să rămânem într-o zonă a demnității, a cinstei și onoarei, și vom acționa în continuare în beneficiul românilor în general și al ilfovenilor în particular”.

 

BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit un alt job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Din ce a ajuns să trăiască Vulpița, după ce a părăsit Acces Direct. La ASTA...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BREAKING NEWS! ADIO, mască în şcoli. De când intră în vigoare
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
România se află într-un pericol extrem de mare! Avertismentul crunt al premierului Orban, făcut în...
Simona Halep – Karolina Pliskova se joacă ACUM. Cu câți bani pleacă Simo de la...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide