Gândul
  • Publicat:
Politică

Ludovic Orban, despre atitudinea USR: „Dacă așa consideră că pot obține câștig electoral, e o greșeală din partea lor”

Ludovic Orban, despre atitudinea USR: „Dacă așa consideră că pot obține câștig electoral, e o greșeală din partea lor”
Presedintele Partidului National Liberal (PNL) si premierul desemnat de presedinte pentru formarea guvernului, Ludovic Orban, se adreseaza jurnalistilor, la finalul sedintel Biroului Executiv al PNL, luni 10 februarie 2020, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban s-a arătat dezamăgit de atitudinea „nefirească” a celor din USR, după ce aceștia l-au criticat pe Klaus Iohannis fiindcă a numit șefii marilor parchete fără avizul CSM. Liderul PNL a mai spus că USR joacă politic cu scopul de a obține un scor bun în alegeri.

„Candidații care au fost numiți sunt rezultatul unei evaluări foarte serioase, au existat foarte mulți candidați care au intrat în cursă, MJ-ul a efectuat evaluarea pe baza dosarului, pe baza cariereri. Decizia președintelui este una cât se poate de corectă și de normală. Trebuie să ținem cont de faptul că venim după o lungă perioadă de interimat la parchete. Am încredere că noii conducători ai parchetelor vor crește performanța acestor instituții.

Regret această atitudine (a USR n.r.), care nu mi se pare firească, în raport cu un partener loial. Dacă așa consideră ei că pot obține câștig electoral, eu cred că este o greșeală din partea lor. Am fost, cel puțin în raport cu cei doi parteneri alături de care am împărțit băncile opoziției, ne-am respectat toate angajamentele, toate promisiunile.”, a spus Ludovic Orban, potrivit Antena 3.

Inchide