Ludovic Orban: „Firimituriștii nu mai au ce căuta în PNL”

Ludovic Orban: Firimituriștii nu mai au ce căuta în PNL
Publicat: 30/03/2014, 19:45
Actualizat: 29/03/2019, 17:48

„Firimituriștii sunt obișnuiți ca atunci când se așează masa să facă orice, să facă sluj, să se gudure, să se dea de-a berbeleacul, să se rostogolească, să chițăie, să miaune, să latre să primească și ei niște firimituri. Nu se satură niciodată pentru că nu poți să te saturi din firimituri. Nu dau nimănui din firimiturile pe care le primesc, că, normal, dacă nu se satură ei, cum să mai dea și altora? Și permanent vor din ce în ce mai multe firimituri. Cred că această specie de firimituriști nu mai are ce să caute în Partidul Național Liberal. PNL are nevoie de oameni care să se așeze la masă după ce au contribuit fiecare cu efortul lui cu puterea, cu inteligența lor, cu sacrificiile pe care le fac pentru partid, să se așeze să-și primească felia de pâine pentru care au muncit”, le-a transmis Orban colegilor săi, în discursul ținut, duminică, la Pitești, în fața membrilor Delegației Permanente a PNL Argeș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul liberal le-a spus colegilor săi că ar fi fost bine ca partidul „să stea pe propriile picioare” în 2003, când a făcut alianța cu PD și „l-a scos președinte pe Traian Băsescu”, Orban spunând că „crede sincer” că PNL ar fi reușit să câștige alegerile și în 2012.

„Primul lucru pe care trebuie să-l reînvățăm este sloganul PNL care a spus clar «prin noi înșine». Avem tot ce ne trebuie pentru a ajunge, poate nu la alegerile europarlamentare, poate nu neapărat la alegerile prezidențiale care vin, dar în 2016 avem tot ce ne trebuie pentru a ne propune obiectivul de a câștiga alegerile locale și parlamentare”, a afirmat Orban.

Orban a mai spus că refuzul lui Victor Ponta de a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier a fost doar „picătura care a umplut paharul”, și nu motivul ieșirii PNL de la guvernare.

„Noi am trecut în opoziție nu că nu a acceptat Ponta să-l pună pe Klaus Iohannis vicepremier. Sigur că asta a fost picătura care a umplut paharul. Noi am trecut în opoziție pentru că nu am acceptat să fim complici la trădare, să fim complici alături de Victor Ponta la cea mai înaltă trădare pe care o poate face un lider politic, și anume trădarea celor care te-au votat, care ți-au încredințat încrederea, care te-au trimis la putere”, a spus Ludovic Orban duminică, la Delegația Permanentă a PNL Argeș care a avut la Pitești.

În acest context, Orban l-a acuzat pe premierul Victor Ponta spunând că acesta „din prima zi de după alegerile din 2012 a început să trădeze așteptările, aspirațiile și dorințele oamenilor care au votat USL”.

Orban a dat ca exemplu faptul că Ponta a anunțat cooptarea UDMR la guvernare fără să întrebe PNL, că s-a dus „pe furiș” la Cotroceni pentru a semna un pact de coabitare „care a stat la baza tutore mârșăviilor făcute pe la spate de Victor Ponta împreună cu Traian Băsescu”.

„Cred că atunci când ne-am dus în campanie sub sloganul «Dreptate până la capăt» românii care ne-au votat nu au înțeles să facem zid în jurul baronilor corupți, în jurul baronilor certați cu legea, să facem tot ce putem să-l scăpăm de pușcărie pe Voiculescu, să-l scăpăm de pușcărie pe Dragnea, să-i scăpăm de pușcărie pe Oprișan și pe toți cei care sunt la putere de atâția ani în județele lor și care nu au făcut aproape nimic pentru județele pe care le condus transformându-le în adevărate focare de sărăcie pentru România”, a afirmat Ludovic Orban.

Președintele PNL Crin Antonescu, deputatul Ludovic Orban, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea și alți lideri liberali au participat duminică, la Pitești, la Delegația Permanentă a PNL Argeș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Șoferii cu mașini pe benzină vor plăti mai mult. Decizie în România, în a doua...
Codrin Ștefănescu, mărturii șocante. Și-a organizat înmormântarea, pas cu pas
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care forță naturală doboară orice copac?