Mai mulți parlamentari cu locuințe în București cer cazare de la Parlament

Mai mulți parlamentari cu locuințe în București cer cazare de la Parlament
Publicat: 18/01/2013, 15:13
Actualizat: 30/07/2014, 14:32

Un sfert dintre actualii deputați au solicitat până acum sume pentru cazarea în regim particular, respectiv 101 parlamentari din cei 412 membri ai Camerei Deputaților, însă 200 dintre aceștia au optat pentru cazarea în regim hotelier, conform unei situații transmise la solicitarea Mediafax. Totodată, pe lista celor care au cerut cazare din partea Camerei Deputaților se numără și parlamentari care dețin locuințe în București.

Camera Deputaților precizează că 301 deputați și-au clarificat opțiunea pentru cazare, dintre care 101 au optat pentru cazarea în alte spații decât cele de la hotelurile care au contract cu instituția. Între parlamentarii care au solicitat sume pentru cazarea individuală se numără inclusiv președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, care se află pe lista demnitarilor care beneficiază de locuință din partea RA-APPS.

Totodată, între cei care beneficiază de cazare asigurată de Camera Deputaților se numără și alți miniștri, precum cel al Transporturilor, Relu Fenechiu (hotel), ministrul Apărării Mircea Dușa (hotel), ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu (chirie), ministrul delegat pentru ape și păduri, Lucia Varga (hotel), ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediul de afaceri și turism, Maria Grapini (hotel), ministrul delegat pentru energie, Constantin Niță (hotel) și ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană (hotel).

Deputații Ion Diniță (PC), Dănuț Culețu (FC), Daea Petre (PSD) și Victor Paul Dobre (PNL) se numără printre aleșii care au solicitat asigurarea cazării de către Camera Deputaților, însă menționează apartamente în București în declarația de avere.

Liberalul Dobre precizează că apartamentul din București pe care l-a trecut în declarația de avere a fost cumpărat în urmă cu opt-nouă ani pentru fiul său, care la acea vreme era student, locuința apaținând în continuare acestuia.

„Acum opt-nouă ani l-am ajutat pe fiul meu, așa cum orice părinte își ajută copilul, să-și ia un apartament de două camere în București într-un bloc vechi. În acea perioadă el era student. În momentul achiziției apartamentului, eu nici măcar nu eram parlamentar. Această locuință a fost întotdeauna proprietatea fiului meu”, a precizat pentru Mediafax, deputatul PNL.

El a menționat că, deși nu era obligat de lege, a trecut acest apartament în declarația de avere, de bună credință.

Deputatul PC, Ion Diniță, care a cerut cazare la hotel asigurată de Camera Deputaților are în București două apartamente de 88,91 mp și, respectiv, 65,92 mp cumpărate în 2009 și în 2008, conform declarației de avere.

El mai deține un apartament în Marea Britanie de 54 mp, trei apartamente în Brașov, două case în Brașov și o casă de vacanță în Poiana Brașov aflată în litigiu.

În plus, Diniță mai are în proprietate două apartamente în Sighișoara, iar un al treilea se află pe numele soției. Alte două case de vacanță ale deputatului se află în Năvodari (Constanța) și în Săcele (Brașov), precum și o casă de locuit în Gugești (Vrancea).

Deputatul PC mai menționează în declarația de avere două autoturisme, lucrări de artă contemporană, obiecte de artă și bijuterii de 90.000 de euro. El este acționar la mai multe societăți comerciale, între care SC Gotic SA de unde a obținut dividende anuale de 3.591.131 de lei.

De asemenea, deputatul din partea Forței Civice, Dănuț Culețu, se află pe lista celor care au optat pentru cazarea la hotel, chiar dacă în declarația de avere menționează că deține în București un apartament de 33 de mp împreună cu soția sa.

În aceeași situație se află și deputatul PSD, Daea Petre, care a solicitat sume pentru acoperirea chiriei în regim particular. Cu toate acestea, deputatul PSD precizează în declarația de avere că deține un apartament în București, de 73,46 de mp, cumpărat în 2011 pe numele Daea Dana Florentina.

Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a preferat cazarea la hotel asigurată de Camera Deputaților în timp ce în declarația de avere menționează că deține un apartament în Capitală de 55 mp, cumpărat pe numele lui Dobre Matei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor