Marcel Ciolacu anunță SCHIMBAREA în România. „Să nu vă fie frică de reformă, va aduce lucruri bune” / Ce promisiune a făcut premierul la Timișoara

Publicat: 30/09/2023, 16:35

Aflat la Timișoara, acolo unde sâmbătă, 30 septembrie 2023, s-au organizat alegerile pentru filiala locală a PSD, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre schimbările în administrație care vor avea loc. Primul-ministru a arătat că este foarte determinat să ducă la capăt tot ceea ce a început de la preluarea mandatului în fruntea Guvernului.

Prin asumarea răspunderii, Ciolacu insistă că a venit cu un pachet legislativ pe trei paliere, iar PSD lucrează deja la un proiect de ţară pe care îl va prezenta în anul 2024.

Liderul social-democraților se declară convins că va reuși să coaguleze forţele politice astfel încât acest proiect pentru România să fie implementat.

Ciolacu: „România are nevoie de progres”

Marcel Ciolacu a subliniat că este necesară o reformă administrativă locală şi centrală care să creeze cadrul legal pentru ca în următoarele luni ministerele, primăriile, consiliile judeţene să se poată reorganiza, să fie mult mai eficiente.

Premierul a arătat că nu se pune problema să fie daţi afară peste noapte angajații, dar raportul dintre servicii, modul de adresare în faţa cetăţeanului şi eficienţa administrativă trebuie să fie unul echilibrat.

Orice reformă va aduce lucruri bune. Să nu vă fie frică de reformă. România are nevoie de progres.

Am venit în această lege cu combaterea evaziunii fiscale. Se vor modifica multe, şi în abordarea acestui fenomen infracţional, şi în legislaţie şi în funcţionarea Ministerului de Finanţe. Va veni o reorganizare a Ministerului de Finanţe şi o abordare corectă, nemaiexistând acest contact între funcţionari şi agentul economic, acest lucru nemaiexistând niciunde în Europa.

Suntem singurul stat din Uniunea Europeană în care mai avem păcănele în oraş. Am venit cu măsuri fiscale. Am văzut ce ne-am asumat cu adevărat în faţa Comisiei Europene şi a Uniunii Europene. Pot eu să aleg între blocarea a 70 de miliarde de euro (n.r. – pentru proiectele cu finanţare europeană) în oglindă cu faptul că nu trebuie să luăm nicio măsură, că nu trebuie să deranjăm niciun şmecher şi că s-a abuzat în Parlament şi în Guvern în ceea ce priveşte Codul fiscal?

Nu comparăm România cu un stat cu 500.000 de locuitori şi că impozitarea unică funcţionează, ci trebuie să vedem perspectiva.

Românii aşteaptă soluţii şi eficienţă. Nu am luat nicio măsură care să atingă vreun cetăţean de rând din România. Dar nu pot accepta ca o anumită formă de organizare să aibă o cifră de afaceri de 760 de miliarde de euro cu un profit de 15 miliarde de euro, să aplice ulterior mai mute deduceri şi să plătească statului român 100 de milioane de euro.

Nu înjuraţi Comisia Europeană, pentru că ea ne-a arătat realitatea, că nu mai putem continua aşa, că avem cele mai mici venituri. Nu cere nimeni să omorâţi mediul de afaceri, ci un singur lucru. Am intervenit şi la bănci şi la multinaţionale.

Un mediu de afaceri corect, concurenţial, egal şi unitar. Nu se poate face într-o zi, dar am pornit de la acest lucru. Avem PNRR, arătăm realizări reale: spitale, autostrăzi, universităţi. Cel mai important lucru în PNRR sunt reformele, fără de care nu putem vorbi despre un viitor în România”, a detaliat Marcel Ciolacu.

Ciolacu declară război traficanților de droguri

În privinţa drogurilor, premierul a spus că nu trebuie testare în masă, ci doar să fie prinşi traficanții.

„Nu mai putem vorbi despre învăţământ cu care să ne putem mândri când există 55 de licee în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul.

Le-am promis profesorilor măriri de salarii şi ne vom ţine de cuvânt. Vom pleca la salariul debutantului de la salariul mediu net pe economie. Dar trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii, cu mediul universitar şi preuniversitar şi să vedem unde intervenim pe reformă.

Trebuie să le explicăm copiilor foarte bine noua provocare numită droguri, ce înseamnă improvizaţiile de droguri care nenorocesc copiii pe viaţă într-o perioadă foarte scurtă. Statul român trebuie să intervină rapid. Văd de două-trei săptămâni o implicare masivă şi la DIICOT şi la Ministerul Public şi la Ministerul de Interne. Nu trebuie să testăm copiii în masă, astea erau măsuri în Coreea de Nord. Statul trebuie să prindă dealerii, să fie eficienţi, să stăpânească fenomenul!”, a explicat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a insistat că sunt foarte multe provocări, care impun un PSD implicat în actul guvernării într-o coaliţie, o alianţă care să susţină un proiect de ţară al social-democraţilor.

„Trebuie un proiect de ţară acceptat de membrii PSD şi de români, ar trebui să venim cât mai repede cu un astfel de proiect de ţară. Deja, în Kiseleff se lucrează la un proiect de ţară pentru anul 2024. Ne vom ridica la nivelul provocărilor anului 2024.

Nu ştiu dacă voi fi cel mai bun premier, nu este aceasta provocare mea, dar sunt obligat ca după acest mandat să mă pot uita în ochii copiilor, ştiind că am făcut un lucru bun pentru România”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a fost prezent, sâmbătă, la Conferinţa Judeţeană a PSD Timiş, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a filialei.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a fost ales preşedinte al social-democraţilor timişeni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?