Mihai Chirica, despre posibila schimbare a Guvernului: Suntem de-a dreptul penibili

Mihai Chirica, despre posibila schimbare a Guvernului: Suntem de-a dreptul penibili
Publicat: 13/06/2017, 23:58
Actualizat: 14/06/2017, 09:29

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX despre o posibila schimbare a întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CexN, primarul Iașiului a spus că „asistăm la cele mai interesante frământări politice din ultimii 27 de ani”.

„Asistăm la cele mai interesante frământări politice din ultimii 27 de ani, când PSD, câștigând alegerile nu reușește să se așeze pe linia guvernării și derapajele se țin lanț, ceea ce confirmă și rezultatele alegerilor de săptămâna trecută. Eu cred că liderul partidului nu înțelege ca este pe un drum greșit, total greșit. Suntem, să spunem, de- dreptul penibili să încercăm să schimbăm propriul nostru guvern”, a declarat social-democratul Mihai Chirica.

Chirica este de părere că „una este să faci o remaniere și alta e să îți pui propriul tău premier la zid pentru că nu răspunde întocmai chemărilor liderului. Nu este corect și nu este normal într-o democrație”.

„Un lucru pe care domnul Dragnea nu îl înțelege este faptul că indiferent de partidul care câștigă alegerile, profilul unui stat nu se schimbă după profilul liderului de partid, ci că el trebuie să urmărească o traiectorie (…). Să tot faci de jumătate de an experimente pe seama nervilor românilor, plecând de la un prima nominalizare, ordonanța, legea salarizării care a scos și scoate oameni în stradă și multe, multe alte gafe din punct de vedere politic, nu este bine și nu este bine pentru români, în ansamblul lor și lucrul ăsta se vede la vot”, a mai declarat primarul Iașiului.

Chirica îi reproșează liderului PSD, Liviu Dragnea că partidul este pe o pantă descendentă, lucru confirmat prin faptul că PSD a pierdut orașe precum Târgu Jiu.

Primarul a mai spus că nu cred că premierul Grindeanu a avut libertatea de a decide pentru în tot ce înseamnă conducerea Guvernului și este de părere că nu Sorin Grindeanu trebuie să răspundă pentru ceea ce nu s-a făcut.

„El trebuie susținut, trebuie să i se pună în sprijin niște oameni competenți și dedicați interesului de țară nu interesului personal, al liderului”, a mai spus Mihai Chirica.

Totodată, întrebat ce crede că se va întâmpla cu Guvernul României, Mihai Chirica a spus că „s-a creat, să spunem, un paravan total eronat, în jurul lui Liviu Dragnea prin care se încearcă să i se salveze pielea compromițând în totalitate partidul. În momentul de față domnul Liviu Dragnea trebuie să își asume rezultatul alegerilor de duminică și pe urmă vedem ce o să mai fie”.

Liderul PSD Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit luni seara, la sediul PSD din Băneasa, cu premierul Sorin Grindeanu, după ce acesta s-a întors în țară din Croația, și i-a solicitat să demisioneze, invocând nerealizarea Fondului suveran de investiții, premierul respingând cererea, potrivit unor surse.

În plus, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan și Petre Daea sunt cei trei miniștri care au trecut evaluarea, ceilalți membri din Cabinetul Grindeanu nereușind să se încadreze în cerințele partidului.

Liviu Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activității Guvernului.

Surse politice au arătat că Dragnea ia în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?