Mihai Tudose o ironizează pe ”nevinovata” Monica Anisie: ”Pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară…”

Mihai Tudose o ironizează pe ”nevinovata” Monica Anisie: ”Pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară...”
Mihai Tudose o ironizează pe ”nevinovata” Monica Anisie: ”Pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară...”
Publicat: 11/11/2020, 14:56
Actualizat: 11/11/2020, 15:09

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose consideră că școala românească se află într-o criză prelungită, în pofida faptului că s-au cheltuit 265 de milioane de euro într-un interval de doar 3 luni.

Punctual, Tudose face publice 5 întrebări la care ar trebui să răspundă ”Guvernul Orban” și, firește, Monica Anisie, ministrul Educației, acuzând guvernarea liberală că ”aruncă” banii pe fereastră, iar școala este făcută ”praf”.

”Școala praf, banii pe fereastră? De ce școala românească e într-o criză totală, deși Guvernul a dat amețitoarea sumă de 265 de milioane de euro, în numai 3 luni, pentru buna funcționare a învățământului în pandemie? Unde-s banii, unde-s tabletele școlare promise? Și la ce folosesc dezinfectanții și containerele sanitare, dacă elevii stau acasă?”, se întreabă vicepreședintele PSD.

Mihai Tudose: ”Guvernul e generos pe datorie”

Pornind de la constatarea că ”guvernul e generos pe datorie”, Mihai Tudose îi provoacă pe cei responsabili să ofere răspunsuri care să lămurească ”întreaga situație”.

”5 întrebări punctuale, așadar, pentru a înțelege situația:

  1. În august, Guvernul a alocat 100 de milioane de euro pentru achiziția a 500.000 de tablete pentru elevi. În octombrie, a suplimentat acest buget cu 50 de milioane de euro și a ridicat valoarea eligibilă a tabletelor de la 200 la 250 de euro. De ce s-a făcut această majorare de preț oferit și câte tablete s-au cumpărat până acum cu aceste 150 de milioane de euro, din care 75% sunt fonduri europene? La Brăila, Inspectoratul Şcolar ne asigură că vor ajunge 2400 de tablete până la finalul acestei luni. De ce, dacă tot erau bani alocaţi din august, dispozitivele se cumpără după trecerea şcolilor în online? Suntem, iarăşi, în scenariul „întâi tăiem, apoi măsurăm”, cum e cazul şi cu închiderea pieţelor…
  2. Tot în august, Guvernul a mai alocat 50 de milioane de euro pentru achiziția de materiale de protecție sanitară – măști și dezinfectanți – pentru școli. Cât și cum s-a cheltuit din acești bani? Ce se întâmplă cu fondurile și materialele nefolosite, având în vedere trecerea școlii în online?
  3. În ce stadiu se află cumpărarea și instalarea celor 5000 de containere sanitare mobile, cu toalete și chiuvete cu apă curentă pentru școli, pentru care în august Guvernul a dat 25 de milioane de euro?
  4. Ce s-a întâmplat cu cele 10 milioane de euro alocate pentru dezinfectanți în universități, având în vedere că studenții învață online?
  5. Generos pe datorie, Guvernul a aprobat 30 de milioane de euro pentru programul “Școala după școală”. Ce se întâmplă cu banii pentru voucherele de after school în contextul școlii online?”, punctează Mihai Tudose.

”Nu dați vina pe Anisie… e nevinovată! Nu înțelege nimic…”

Pe de altă parte, la finalul textului postat în mediul online, Mihai Tudose o ironizează pe Monica Anisie, scriind că aceasta nu trebuie considerată ”vinovată” de criza învățământului din România, din cauză că ”nu înțelege nimic din ce se întâmplă cu ea sau în jurul ei”.

Dar, mai scrie vicepreședintele PSD, ministrul Monica Anisie ”se integrează perfect în viziunea PNL” care ar însemna, practic, ”cum să nenorocești o țară”.

”Răspunsurile cât mai precise ar fi utile ca să nu mai facem, după alegeri, o comisie parlamentară de anchetă a gestionării pandemiei. Așa cum au înființat, încă din iulie prietenii francezi ai premierului Ludovic Orban…  Știți, francezii ăia care au ,,inventat” ghilotina…

 P.S. – Nu dați vina pe Anisie… e nevinovată!!! Nu înțelege nimic din ce se întâmplă cu ea sau în jurul ei…. Dar pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară…”, încheie Mihai Tudose mesajul postat pe pagina sa de socializare.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Anamaria Prodan a dat-o pe amanta lui Reghe pe mâna interlopilor! IREAL ce a vrut...
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
O mai știi pe Irina de la A.S.I.A? Uite cum arată la 42 de ani,...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Ce mașină vei fi obligat să-ți cumperi peste doar 14 ani. Decizia e luată deja,...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Un bărbat și-a implorat soția să îl lase să moară. Povestea bărbatului care a stat...
Anamaria Prodan a dat-o pe amanta lui Reghe pe mâna interlopilor! IREAL ce a vrut...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce trebuia să facă elevii la Evaluarea Națională. Scrie negru pe alb
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Subiecte Evaluare Națională 2021 Română Edu.ro. Prima probă aduce surprize pentru elevi. Ce subiecte au...
Restricţiile se vor întoarce în România! Virgil Musta aruncă o bombă teribilă chiar în acest...
Raport devastator despre PFIZER! Cum sunt afectate femeile? Bomba momentului
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...