Mihai Tudose o ironizează pe ”nevinovata” Monica Anisie: ”Pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară…”

Redactor:
Cristian Lisandru
Mihai Tudose o ironizează pe ”nevinovata” Monica Anisie: ”Pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară…”
Mihai Tudose o ironizează pe ”nevinovata” Monica Anisie: ”Pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară...”

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose consideră că școala românească se află într-o criză prelungită, în pofida faptului că s-au cheltuit 265 de milioane de euro într-un interval de doar 3 luni.

Punctual, Tudose face publice 5 întrebări la care ar trebui să răspundă ”Guvernul Orban” și, firește, Monica Anisie, ministrul Educației, acuzând guvernarea liberală că ”aruncă” banii pe fereastră, iar școala este făcută ”praf”.

”Școala praf, banii pe fereastră? De ce școala românească e într-o criză totală, deși Guvernul a dat amețitoarea sumă de 265 de milioane de euro, în numai 3 luni, pentru buna funcționare a învățământului în pandemie? Unde-s banii, unde-s tabletele școlare promise? Și la ce folosesc dezinfectanții și containerele sanitare, dacă elevii stau acasă?”, se întreabă vicepreședintele PSD.

Mihai Tudose: ”Guvernul e generos pe datorie”

Pornind de la constatarea că ”guvernul e generos pe datorie”, Mihai Tudose îi provoacă pe cei responsabili să ofere răspunsuri care să lămurească ”întreaga situație”.

”5 întrebări punctuale, așadar, pentru a înțelege situația:

  1. În august, Guvernul a alocat 100 de milioane de euro pentru achiziția a 500.000 de tablete pentru elevi. În octombrie, a suplimentat acest buget cu 50 de milioane de euro și a ridicat valoarea eligibilă a tabletelor de la 200 la 250 de euro. De ce s-a făcut această majorare de preț oferit și câte tablete s-au cumpărat până acum cu aceste 150 de milioane de euro, din care 75% sunt fonduri europene? La Brăila, Inspectoratul Şcolar ne asigură că vor ajunge 2400 de tablete până la finalul acestei luni. De ce, dacă tot erau bani alocaţi din august, dispozitivele se cumpără după trecerea şcolilor în online? Suntem, iarăşi, în scenariul „întâi tăiem, apoi măsurăm”, cum e cazul şi cu închiderea pieţelor…
  2. Tot în august, Guvernul a mai alocat 50 de milioane de euro pentru achiziția de materiale de protecție sanitară – măști și dezinfectanți – pentru școli. Cât și cum s-a cheltuit din acești bani? Ce se întâmplă cu fondurile și materialele nefolosite, având în vedere trecerea școlii în online?
  3. În ce stadiu se află cumpărarea și instalarea celor 5000 de containere sanitare mobile, cu toalete și chiuvete cu apă curentă pentru școli, pentru care în august Guvernul a dat 25 de milioane de euro?
  4. Ce s-a întâmplat cu cele 10 milioane de euro alocate pentru dezinfectanți în universități, având în vedere că studenții învață online?
  5. Generos pe datorie, Guvernul a aprobat 30 de milioane de euro pentru programul “Școala după școală”. Ce se întâmplă cu banii pentru voucherele de after school în contextul școlii online?”, punctează Mihai Tudose.

”Nu dați vina pe Anisie… e nevinovată! Nu înțelege nimic…”

Pe de altă parte, la finalul textului postat în mediul online, Mihai Tudose o ironizează pe Monica Anisie, scriind că aceasta nu trebuie considerată ”vinovată” de criza învățământului din România, din cauză că ”nu înțelege nimic din ce se întâmplă cu ea sau în jurul ei”.

Dar, mai scrie vicepreședintele PSD, ministrul Monica Anisie ”se integrează perfect în viziunea PNL” care ar însemna, practic, ”cum să nenorocești o țară”.

”Răspunsurile cât mai precise ar fi utile ca să nu mai facem, după alegeri, o comisie parlamentară de anchetă a gestionării pandemiei. Așa cum au înființat, încă din iulie prietenii francezi ai premierului Ludovic Orban…  Știți, francezii ăia care au ,,inventat” ghilotina…

 P.S. – Nu dați vina pe Anisie… e nevinovată!!! Nu înțelege nimic din ce se întâmplă cu ea sau în jurul ei…. Dar pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară…”, încheie Mihai Tudose mesajul postat pe pagina sa de socializare.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
Veste ȘOC pentru elevi! Se introduce o nouă materie în școli. Despre ce este vorba
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Marius Tucă s-a vaccinat în direct. Medicul Adrian Marinescu i-a administrat vaccinul gripal
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
ADEVĂRUL despre cauciucurile allseason. Cât de bune sunt, de fapt, pe timp de iarnă
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Top 5 beneficii ale cititului!
Inchide