Miniștrii vin și pleacă, ea rămâne: Funcționarul din cadrul Ministerului Sănătății care câștigă mai mult decât președintele țării datorită funcțiilor multiple pe care le are: Peste 5.500 de euro lunar

Miniștrii vin și pleacă, ea rămâne: Funcționarul din cadrul Ministerului Sănătății care câștigă mai mult decât președintele țării datorită funcțiilor multiple pe care le are: Peste 5.500 de euro lunar
Publicat: 08/11/2019, 16:10

Secretarul general din cadrul Ministerului Sănătății face parte din mai multe consilii de administrație a diferite companii: Compania de Aeroporturi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Compania de Canale Navigabile.

Însă în ultima zi de mandat a fostului ministru de la Transporturi, Răzvan Cuc, au fost numiți în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere mai mulți apropiați ai Partidului Social Democrat, potrivit unei investigații realizate de reporterii de la Newsweek. Printre acești membri se regăsește și Georgeta Bumbac.

Reamintim faptul că membrii acestui consiliu sunt numiți pentru un mandat de patru ani.

Potrivit declarației de avere a Georgetei Bumbac, aceasta a avut un venit lunar în 2018 de peste 5.500 de euro, câștigând astfel mai mult decât președintele sau premierul țării.

Într-un interviu acordat pentru libertatea.ro, Georgeta Bumbac a explicat modul în care a ajuns să aibă atâtea funcții în domenii diferite și cum reușește să își îndeplinească toate sarcinile care vin odată cu funcțiile.

„Sunt în administrația publică din 1997. Eu sunt apolitică. În primul rând, sunt funcționar public. Nu sunt apropiată de o culoare politică și de nici un partid politic”, a declarat secretarul general din Ministerul Sănătății.

Totuși, nașul copilului ei este Felix Stroe, șeful PSD Constanța, însă economista susține că acesta nu a avut nicio implicare în numirea ei în diferite funcții.

„Am și un doctorat în economie, am și master în administrație publică, deci nu sunt pusă cu praștia nicăieri”, a specificat Georgeta Bumbac care a absolvit și cursurile postuniversitare ale Academiei Naționale de Informații și ale Colegiului Național de Apărare.

Foto: libertatea.ro