VIDEO – Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, ales preşedinte al PSD Buzău / Marcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că va avea rezultate mai bune decât mine”

Publicat: 29/10/2022, 07:15
Actualizat: 29/10/2022, 07:51

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Buzău. La conferinţa de alegeri au luat parte mai mulţi lideri ai partidului, în frunte cu Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Petre Daea, Vasile Dâncu, Adrian Câciu, Marius Budăi, Mihai Tudose.

Lucian Romaşcanu, unicul candidat la şefia organizaţiei judeţene, era lider interimar al PSD Buzău, fiind desemnat în funcţie la scurt timp după ce Marcel Ciolacu, preşedintele ales al PSD Buzău la ultima conferinţă, a fost votat în funcţia de preşedinte la nivel naţional.

La conferinţa de alegeri au luat parte mai mulţi lideri ai partidului în frunte cu Gabriela Firea, Petre Daea, Vasile Dâncu, Adrian Câciu, Marius Budăi, Mihai Tudose care au rostit discursuri laudative la adresa lui Lucian Romaşcanu înainte să fie supusă votului candidatura acestuia la funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Senatorul Lucian Romaşcanu a fost ales în unanimitate de cei 370 de delegaţi prezenţi, la fel ca şi întreaga echipă pe care a propus-o.

El va fi secondat de doi prim-vicepreşedinţi în persoana primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, dar şi de 17 vicepreşedinţi, scrie News.ro.

Noul preşedinte a declarat în faţa delegaţilor la conferinţa de alegeri şi a invitaţilor că îşi propune ca, din punct de vedere politic, să obţină cu organizaţia PSD Buzău locul 1 pe ţară şi a dat asigurări că, deşi mandatul său este pe patru ani, după alegerile din 2024, va convoca o nouă conferinţa de alegeri în care va da socoteală pentru scorul obţinut şi va solicita membrilor de partid să hotărască dacă va mai continua sau nu în fruntea PSD Buzău.

Marcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că vei avea rezultate mai bune decât mine“

„Este un vot pentru mine, dar este un vot pentru întreaga echipă care și-a propus ca în 2024 să câștige toate cele patru runde de alegeri: europarlamentarele, la locale și generale ne propunem să ieșim pe locul I și pentru prima dată după foarte mulți ani să dăm un președinte social-democrat. A fost o conferință caldă, cu oameni motivați”, a spus Lucian Romașcanu, după alegerea lui în funcție.

La rândul lui, fostul președinte al PSD Buzău și actual lider al social-democraților, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj de încurajare pentru noul președinte al filialei.

„Sunt ferm convins că vei avea rezultate mai bune decât mine. Mă bucur că este o echipă completă, cu domnul primar Constantin Toma şi cu președintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD s-a declarat convins că, în Buzău, lucrurile merg în direcția corectă.

„Lucrurile în județul și în municipiul Buzău sunt în direcția corectă. Nu am avut curiozitate să facem un sondaj de opinie, dar sunt ferm convins că buzoienii așa ar spune în acest moment, când văd dezvoltarea municipiului și județului. Sunt investiții mari. Va veni și autostrada Moldovei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...