Ministrul Economiei, despre sinecurile din companiile de stat: Sunt sute de agenții și companii care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid!

Ministrul Economiei, despre sinecurile din companiile de stat: Sunt sute de agenții și companii care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid!
Ministrul Economiei, despre sinecurile din companiile de stat: Sunt sute de agenții și companii care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid! / Sursă FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto
Publicat: 06/01/2021, 14:07

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), este de părere că multe din agențiile și companiile statului sunt „sinecuri de partid”, care „au fost folosite pentru salarizarea activului de partid şi alte lucruri asemenea”. 

Claudiu Năsui a anunțat la RFI că va face publice informațiile referitoare la oamenii cu influență politică, punctând că unii au „trusturi media în spate”.

„(…) sunt oameni care au şi trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuţi unii dintre ei şi nişte reţele foarte puternice, veţi vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează”, a afirmat ministrul Economiei.

Claudiu Năsui: „O să fac public totul şi vom face exact ce am promis în campanie”

Totodată, acesta a declarat că va elimina agenţiile de stat, unde angajaţii au salarii exorbitante şi nu se stresează prea mult cu munca.

„Sunt sute de astfel de cazuri, de agenţii şi de companii care există în România, despre care nu ştie nimeni, care sunt pure sinecuri politice şi care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid şi alte lucruri asemenea şi a da posturi importante unor oameni care au fost influenţi dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil şi nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul şi vom face exact ce am promis în campanie şi ce am făcut în ultimii patru ani, o transparenţă totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenţii şi sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre şi care sunt finanţate perpetuu din banii contribuabililor”, a declarat Claudiu Năsui.

Ce se va întâmpla cu oamenii din agențiile/companiile desființate

„Acum depinde ce face compania sau agenţia. Dacă sunt oameni care muncesc şi care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să ştiţi că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante şi oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul şi alt motiv nu pare că au”, a mai explicat oficialul.

Claudiu Năsui a fost tranșant punctând faptul că nu îl interesează de la ce partide politice sunt persoanele care vor fi date afară.

„Nu mă interesează, pot fi puşi de USR, de PNL, de PSD, corupţia şi genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt”, a susținut ministrul.

„Sunt oameni foarte cunoscuţi unii dintre ei”

„Toate sursele de corupţie şi toate lucrurile pe care le voi găsi veţi vedea că le voi rezolva şi ca urmare a lor, probabil că aceste grupuri, pentru că nu vorbim despre oameni care nu sunt influenţi politic, sunt oameni care au şi trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuţi unii dintre ei şi nişte reţele foarte puternice, veţi vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează, îmi voi face mandatul până la capăt şi voi duce la bun sfârşit această misiune”, a mai subliniat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024