Netanyahu: SUNT SIGUR că România își va muta ambasada LA IERUSALIM

Netanyahu: SUNT SIGUR că România își va muta ambasada LA IERUSALIM
Publicat: 02/11/2018, 11:18
Actualizat: 25/03/2019, 22:57

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o întrevedere de jumătate de oră cu Viorica Dăncilă, în care i-a spus că mutarea ambasadelor mai multor țări, inclusiv a României, de la Tel Aviv la Ierusalim, reprezintă doar o chestiune de timp.

„Eu nu mă implic în politica altor state. Noi le solicităm doar să accepte lucrurile așa cum sunt. Ierusalimul a fost capitala evreilor de acum cel puțin 350 de ani. Cred că președintele recunoaște ceea ce este dificil, ceea ce este evident. Binențeles că Ierusalimul este capitală și (ambasada – n.r.) Statelor Unite poate că ar trebui mutată în Ierusalim și cred că și celelalte state vor urma acest model. Se va întâmpla cu România, se va întâmpla și cu alte state. Nu doar că sunt sigur, dar știu acest lucru – sunt sigur că România va lua în considerare această situație și o decizie va fi luată, astfel încât ambasada să fie mutată la Ierusalim,” a declarat într-un interviu acordat România TV premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

El fusese întrebat cum comentează opoziția președintelui Klaus Iohannis față de relocarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat pe 12 octombrie, la Parlament, că analiza MAE privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim a fost transmisă premierului Viorica Dăncilă, care, în urma propriei analize, urmează să o dea mai departe Administrației Prezidențiale. „Noi, ca minister, ne-am încheiat analiza,” a declarat Meleșcanu.

Pe 28 august, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, președintele Klaus Iohannis reafirma că poziția României în privința statutului Ierusalim nu s-a schimbat, deși Guvernul anunțase încă din luna mai intenția de a muta sediul ambasadei României la Ierusalim.

Agenda discuțiilor Netanyahu – Dăncilă

Vineri, Benjamin Netanyahu se va întâlni cu Viorica Dăncilă la Varna, în Bulgaria și vor continua dialogul de la Ierusalim.

„Vom continua discuțiile pe care le-am avut la Ierusalim, care au fost discuții foarte productive. Mai întâi de ordin economic. Relații economice care sunt bune, dar pot fi și mai bune. În primul rând, trebuie să înțelegem relațiile dintre noi. (…) În întâlnirea pe care am avut-o cu prim-ministrul am discutat despre cybersecuritate, despre tot felul de instrumente, despre tot felul de intrumente care ar putea să îmbunătățească relația dintre țările noastre și sunt sigur că vom avea și alte lucruri de discutat,” apreciază premierul israelian. Una din temele discuțiilor va fi ședința comună a celor două guverne, care trebuia să se desfășoare la București, dar a fost amânată de două ori în ultimele 3 luni.

Netanyahu: Israelul va consolida relațiile cu România

Israelul vrea să consolideze relațiile cu România, Bulgaria și Grecia, pentru a modifica „atitudinea ipocrită și ostilă a Uniunii Europene”, a afirmat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, înaintea reuniunii de la Varna.

„Plec la un summit, mă voi întâlni cu premierii din Bulgaria, Grecia și România, precum și cu președintele Serbiei. Nu este vorba doar de o întâlnire între prieteni, ci și de consolidarea relațiilor cu aceste țări. Sunt țări cu care vreau să îmi promovez politicile, pentru a schimba atitudinea ipocrită și ostilă a Uniunii Europene”, a declarat Benjamin Netanyahu, conform unui comunicat al Guvernului israelian.

„Este vorba de un proces care va necesita timp, dar sunt încrezător în fixarea unui obiectiv și în depunerea de eforturi în acest sens, în mod sistematic și cred că acest lucru va fi realizat în timp. Acest lucru este important pentru statul Israel, al cărui statut este în ascensiune în lume,” a adăugat Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Haaretz.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia