Nicușor Constantinescu: Ponta trebuia să demisioneze, e cercetat penal. Oprea încearcă prin șantaj să transforme PSD în UNPR pentru a se afla la comanda sa

Redactor:
Cristian Andrei
Nicușor Constantinescu: Ponta trebuia să demisioneze, e cercetat penal. Oprea încearcă prin șantaj să transforme PSD în UNPR pentru a se afla la comanda sa
Nicușor Constantinescu: Ponta trebuia să demisioneze, e cercetat penal. Oprea încearcă prin șantaj să transforme PSD în UNPR pentru a se afla la comanda sa

Constantinescu a lansat o serie de acuzații la adresa vicepremierului Gabriel Oprea pe care îl învinuiește că racolează primari și parlamentari, cărora le promite că vor scăpa de probleme cu justiția dacă se înscriu în UNPR. Pesedistul afirmă că este un plan național pus la cale de Oprea prin care dorește să preia puterea în PSD.

„Cred că este o tendință națională sau încercarea UNPR, a domnului Oprea, de a târî PSD, de a-l transforma în UNPR pentru a se contopi sub comanda domniei sale unică. Este un plan pe care îl văd în toată România vorbind cu colegii mei. Peste tot se întâmplă la fel, peste tot primarii sunt acuzați că pot fi închiși. Primarilor din Constanța li s-a spus că este mai bine să treacă la UNPR, că UNPR nu este anchetat, nu este cercetat. Cum vă imaginați că a ajuns UNPR la 70 de parlamentari, iar săptămâna viitoare va avea probabil 80? Nu este normal să se facă o altă structură nedemocratică, care nu este aleasă de popor. Ei îl susțin doar pe Victor Ponta, nu pe PSD, pe președintele Iohannis și pe doamna Kovesi”, a declarat pentru gândul Nicușor Constantinescu.

Potrivit acestuia, „este evident că Oprea face presiuni asupra primarilor și parlamentarilor” și că doar astfel a putut ajunge să aibă aproximativ 70 de parlamentari în UNPR, deși acest partid nu a participat niciodată singur la alegeri.

„Nu se pune un semn de întrebare de ce se înscriu toți acolo? Vă spun eu de ce, de frică și de umbrela protecției DNA-SRI aripa Coldea. Domnul Oprea o apără și pe doamna Kovesi și DNA-ul. Probabil există în structurile pe care le reprezintă niște înțelegeri care se văd. Dacă vedeți fumul, cineva înseamnă că a făcut focul, nu? Dacă tot ce înseamnă UNPR în România nu există și nu au dosare penale sau sunt suspendate dosarele penale de ani de zile, dacă îi luați la rând o să constatați că am dreptate, dacă toate lucrurile se întâmplă, iar la restul partidelor sunt dosare în forță, arestări televizate cu cătușe, sunt acuzații, nu îți pui întrebarea ce se întâmplă cu această structură, care este singura care e solidară cu DNA, Kovesi, cu prelungirea mandatului doamnei Kovesi”, a spus pentru gândul social-democratul.

El le-a luat apărarea colegilor de partid care au probleme cu justiția, enumerând pe lista celor anchetați pe nedrept de DNA pe Radu Mazăre, Gheorghe Nichita, Iulian Bădescu și Tudor Pendiuc.

„Eu cred că trebuie la modul ce mai serios partidul să strângă serios. Cred că este o situație de forță majoră care trebuie să înceteze, să revină la echilibrul puterilor în stat. În PSD trebuie să realizeze și Victor Ponta că a greșit tolerând aceste abuzuri în toată perioada când a fost la guvernare și ar fi trebuit ca ministrul Cazanciuc să intervină legal la toate solicitările privind abuzurile procurorilor DNA împotriva membrilor PSD, primari, președinți de CJ. Tolerând și generând aceste situații în guvernarea PSD are responsabilitatea pe care trebuie să și-o asume”, a adăugat Nicușor Constantinescu.

În privința suspendării sale din funcția de președinte executiv al PSD Constanța, el a precizat că nu i s-a comunicat oficial acest lucru și că nu a reușit să ia legătura cu Victor Ponta.

„Problema nu se pune care e situația mea în PSD, problema se pune ce se întâmplă în PSD. Dacă acea Rezoluție ar funcționa pentru toți membrii de partid, atunci primul care ar trebui să se suspende ar fi Victor Ponta, cel care a făcut acest amendament la Consiliul Național. Dânsul este la rândul său cercetat penal după cum știți, abuziv ca și mine, dar dacă e să aplici ad-literam ca amendament ce a propus domnul Ponta la Consiliul Național e valabil pentru toată lumea, inclusiv pentru domnia sa ca președinte al PSD„, a declarat pentru gândul Nicușor Constantinescu.

Premierul Victor Ponta a precizat că nu își va da demisia din funcția de prim-ministru și cea de la partid după ce a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA. El este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri.

În luna martie, la Consiliul Național, s-a adoptat o Rezoluție de integritate privind sancțiunile pe linie de partid în funcție de problemele cu justiția.

Consiliul Național susține următoarele reguli de integritate și responsabilitate politică, în cazul apariției unor acuzații de corupție asupra membrilor PSD:

1. Membrii de partid care devin inculpați în dosare de corupție (la punerea în mișcare a acțiunii penale) își pierd, după caz, funcția de membru al Guvernului sau de conducere din Parlamentului României;
2. Membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd, automat, funcția politică din cadrul PSD;
3. Membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția în care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși;
4. Membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd, automat, funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid;
5. Membrii de partid condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd definitivcalitatea de membru al Partidului Social Democrat.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ce au ajuns să facă lebedele de pe lacul Tăbăcărie din cauza mizeriei. Scene oripilante...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
Plăcerea pentru care Ion Țiriac plătește 100.000 de euro lunar. Nu poate renunța la ele...
TULBURĂTOR! În ce stare se află soția lui Rică Răducanu la spital: 'E nenorocire mare'
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide