Nicușor Constantinescu vrea și el demisia lui Ponta: „A lăsat ca generalii lui să fie hăcuiți, arestați, a crezut că câștigă de la București cu Ghiță”

Nicușor Constantinescu vrea și el demisia lui Ponta: „A lăsat ca generalii lui să fie hăcuiți, arestați, a crezut că câștigă de la București cu Ghiță
Publicat: 29/01/2015, 20:52
Actualizat: 07/08/2015, 06:30

Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, a cerut pe un ton ridicat ca Victor Ponta și Liviu Dragnea să-și asume pierderea alegerilor prezidențiale și să nu lanseze din nou teoria centrului imaculat, folosită și în timpul guvernării Năstase.

„Cred că Victor Ponta, colegul meu de partid, a făcut o mare greșeală considerând că va putea câștiga numai de la București aceste alegeri prezidențiale. S-a demonstrat că fără să ai primarii lângă tine, și sunt câteva mii în PSD, fără să ai președinții de CJ, fără o armată nu poți să câștigi o bătălie. Nu o poți câștiga numai pe laptop sau Facebook, trebuie să o câștigi cu oamenii în teren. Teoria centrului imacuat a fost reluată pentru a se justifica greșelile din această campanie electorală prezidențială, greșeli care nu au aparținut organizațiilor județene, președinților de organizații județene, nici primarilor, ci au aparținut conducerii centrale, care a avut niște sfetnici foarte buni, gen Sebastian Ghiță. Sfetnici care au dus partidul să piardă în locuri în care PSD a câștigat la alegerile din 2012 toate colegiile”, a spus pe un ton revoltat Nicușor Constantinescu în fața hotelului Mara din Sinaia unde s-au strâns pesediștii. Declarațiile sale au fost făcute cu câteva minute înainte ca premierul Ponta să vină la întâlnire și după ce Liviu Dragnea vorbise din nou despre necesitatea reformei în PSD.

Constantinescu s-a arătat deranjat de modificarea Statutului PSD, anunțată de tandemul Ponta – Dragnea, prin care cei care au probleme cu justiția pot ajunge să fie excluși din partid. De altfel, foarte mulți lideri locali și centrali ai PSD nu privesc cu ochi buni această modificare a Statutului, deoarece i-ar duce în afara partidului.

„Este o greșeală de exprimare pentru ca noi PSD nu ne putem substitui justiției. Dacă există principiul de nevinovăție, doar după ce ești condamnat definitiv și irevocabil trebuie să suporți atât lipsirea de libertate și de alte drepturi, inclusiv de a fi membru al unui partid politic, atunci noi partidul nu putem stabili reguli peste ceea ce stabilește Constituția României. Din păcate și acest principiu de nevinovăție, pe care și președintele Iohannis l-a clamat în participarea la CSM și a cerut să fie respectat acest principiu de nevinovăție, să nu mai fie arestări televizate și scurgeri în presă, să se limiteze puterea justiției la puterea executivă și legislativă. Aceste propuneri sunt în afara Constituției, nu poți să propui tu în partid, să condamni un om, să îi iei dreptul să fie membru de partid, fără ca instanța să se fii pronunțat definitiv și irevocabil”, a susținut Constantinescu.

Pesedistul a continuat, afirmând că în Dobrogea nu există baroni, deoarece această provincie istorică s-a aflat o mie de ani sub Imperiul Otoman.

„Acolo erau califi, emiri, baroni existau doar în Transilvania. Noi nu suntem baroni atâta timp cât pe mine m-au ales 300.000 de dobrogeni. Problema acestei teorii a centrului imaculat, a Bucureștiului alb ca zăpada și a provinciei neagra ca cenușa nu e nouă. Este de pe vremea lui Adrian Năstase, de atunci s-a aruncat că provincia e murdară. Este fals, că 90% din bani sunt la București, la Guvern. Baronii care sperie pe toată lumea, inclusiv copilul meu m-a întrebat ce e aia baron sunt doar niște chestiuni care încearcă să arunce un eșec național al alegerilor prezidențiale pe organizațiile din teritoriu. Este neasumarea răspunderea”, a fost mesajul lui Constantinescu pentru conducerea PSD.

El a reluat teza susținută de Radu Mazăre prin care un lider care pierde alegerile trebuie să își dea demisia din funcția pe care o deține, comparația fiind făcută cu Victor Ponta care a pierdut prezidențialele. Mai mult, el l-a acuzat direct pe Ponta că a lăsat să-i fie „hăcuiți generalii”, crezând că poate câștiga prezidențiale doar cu sprijinul lui Sebastian Ghiță.

„Dacă la alegerile din 2016 nu ies președintele CJ eu îmi dau demisia din partid. Conducerea partidului și cu noi liderii județeni, ăștia care mai suntem în viață, care nu suntem arestați, necercetați sau cu arest la domiciliu. Vă pun o întrebare: un comandant care lasă generalii lui să fie hăcuiți, hărțuiți, închiși, arestați mai poate spera la o victorie în bătălia prezidențială. Vă spun eu, nu, în toată istoria. Dacă eu am sesizat ministrul Justiției și primul-ministru că Parchetul, DNA, face abuzuri împotriva mea, cu documente, dovadă că SUA au refuzat extrădarea mea și domnul ministru al Justiției și domnul prim-ministru nu au făcut nimic, din punct de vedere al obligațiilor legale pe care le aveau. Nu este corect să fie arestat și reținut doar pentru niște declarații și pe niște sesizări din presă, iar alții care există probe împotriva lor să nu se întâmple nimic”, a spus Nicușor Constantinescu.

El a atacat modul în care procurorii s-au comportat în cazul său și în gen al Elenei Udrea sau al dezvăluirilor făcute de fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu.

„Astăzi doamna Elena Udrea a fost chemată la DNA, eu am fost ridicat cu elicoptere, cătușe, mascați că am votat două hotărâri de CJ, am fost arestat în martie, eliberat de două instanțe în martie, rearestat când m-am întors singur din SUA, eliberat în cele din urmă după 30 de zile și doamna Elena Udrea a venit frumos, cu mașina personală la DNA, fără cătușe, fără mascați , a stat frumos acolo, probabil la o cafea, a ieșit după câteva ore și a spus că are control judiciar. De ce nu este și dânsa arestată, cercetată cum am fost eu arestat, dacă vorbim de principiul echidistanței. Hai să mai luăm un exemplu. Domnul Cristian David este arestat 30 de zile pentru că doi deținuți, unul cu arest preventiv și altul primar de la Snagov, condamnat definitiv, au dat două denunțuri că acum zece s-ar fi întâmplat nu știu ce, domnul Boc, fost prim-ministru, care ministrul lui Gabriel Sandu declară nesilit de nimeni că i-a dat 300.000 de euro, că i-a dat milioane pentru campania PDL, că i-a dat și lui Băsescu nu este reținut nici domnul Boc, nici domnul Băsescu”, a declarat șeful CJ Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA