Orban către liberali: „La congresul ăsta nu e vorba de a alege între Ludovic Orban şi Florin Cîţu, este vorba de a alege între a fi şi a nu fi”

Orban către liberali: „La congresul ăsta nu e vorba de a alege între Ludovic Orban şi Florin Cîţu, este vorba de a alege între a fi şi a nu fi”
Sursa foto: Facebook - Partidul Național Liberal
Publicat: 12/09/2021, 22:00

Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Focşani, că la congresul din 25 septembrie liberalii vor trebui să aleagă nu între doi candidaţi, ci între „o variantă evident bună şi o variantă evident rea pentru PNL”. Liderul PNL a comparat echipa contracandidatului său cu o huntă, care „care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid”.

„La congresul ăsta nu e vorba de a alege între Ludovic Orban şi Florin Cîţu, este vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Asta este alegerea. Dacă părea, în urmă cu două luni, o alegere între două variante, nu la fel de bune, dar una bună şi una mai puţin bună, din păcate acum este o alegere între o variantă evident bună şi o variantă evident rea pentru PNL. (…) Pe 25 septembrie trebuie să punem punct bătăii de joc a unor oameni care mulţi dintre ei nu au împreună toţi vechimea pe care o am eu sau mulţi dintre colegii noştri în PNL şi care au venit să facă legea în PNL, călcând în picioare legea noastră după care funcţionăm, regulile democratice, respectul reciproc, respectul faţă de demnitatea şi onoarea fiecăruia dintre membrii PNL, respectarea tradiţiei istorice, respectarea trecutului naţional liberal şi continuarea vocaţiei pe care a avut-o PNL de-a lungul istoriei. Nu trebuie să îi lăsăm, dragii mei! Pentru că, dacă îi lăsăm, munca noastră a fost în zadar”, a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El și-a invitat colegii de partid să vorbească cu toţi colegii din ţară, primarii cu primarii, parlamentarii cu colegii lor din ale judeţe, consilierii judeţeni cu colegii lor din alte judeţe și să le transmită să facă ce cred ei că este bine pentru PNL şi nu ceea ce li se impune de către o conducere vremelnică, „predată fără luptă unor oameni care nu vor să facă bine PNL-ului”.

„Eu vă spun sincer că îmi ţin- deşi îmi vine permanent până în gât- strigătul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în PNL de câteva luni. Nici nu pot să pronunţ sintagma ‘echipa câştigătoare’, că deja este penibilă şi râde toată lumea de ei. Asta nu e echipă câştigătoare. Asta seamănă cu o huntă. Seamănă cu o armată de ocupaţie care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid, care calcă în picioare toate normele de bun simţ care trebuie să caracterizeze relaţiile interumane dintre noi, care încearcă să obţină susţinerea pentru un candidat care devine din ce în ce mai evident că nu îl vrea aproape nimeni”, le-a transmis Orban liberalilor vrânceni.

Ludovic Orban s-a aflat duminică la Focşani pentru a-şi prezenta, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea, moţiunea în baza căreia candidează la preşedinţia partidului.

Moţiunea lui Orban a primit 59 de voturi din 60 valabil exprimate, în timp ce moţiunea lui Florin Cîţu nu a primit niciun vot valabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete