Orban, despre propunerea României pentru funcția de comisar european: Fifor, un muzeograf. Dacă trimite Dăncilă un neofit gen Bădălău sau Andrușcă nu va trece

Orban, despre propunerea României pentru funcția de comisar european: Fifor, un muzeograf. Dacă trimite Dăncilă un neofit gen Bădălău sau Andrușcă nu va trece
Publicat: 01/10/2019, 13:40

„Mihai Fifor, nici nu știu ce e, muzeograf…cred că cel mult se pricepe la descărcări arheologice, deși nu cred că a participat la vreuna. Ca să nu mai spun că există un echilibru de gen în cazul Comsiei Europene. (…) România trebuie să trimită un om care să fie din punct de vedere al integrității, impecabil, și de asemenea, să aibă un background potrivit pentru acest portofoliu. Pentru că și dacă e trece de comisia juridică și omul este considerat integru și că respectă criteriile de integritate, va ajuge la audiere în comisia de specialitate, iar acolo, dacă trimite Dăncilă un neofit, un candidat gen Bădălău, gen Andrușcă șamd, nu va trece, pentru că nu va întruni votul din comisia de specialitate TRAN.”, a afirmat președintele PNL, marți.

Liberalul consideră că ultimele activități ale premierului, pe plan internațional, sunt nejustificate, air social-demcorații nu mai au „legătură cu realitatea”:

„Deci, PSD nu mai are nicio legătură cu realitatea. Iar ultimele episoade în matrerie de politică internațională, nominalizarea Rovanei Plumb, vizita Vasilicăi Vioricăi Dăncilă la shopping, în SUA, că altceva mai bun n-a avut de făcut, arată că procesul de degradare a imaginii României provocat de către PSD este dramatic.”, a adăugat Orban.

Președintele PNL a afirmat că în cazul următoarei nominalizări pentru funcția de comsiar european, este necesară consultarea premierului cu șeful statului., iar Președintele Klaus Iohannis sigur va avea câteva propuneri.

„Am convingerea că președintele României, în momentul în care a convocat-o pe Viorica Dăncilă, are probabil, în gând, nu o propunere, poate mai multe variante posibile, oricum este necesară o consultare. Să en aducem aminte că președintele este actorul politic care se bucură de cel ami amre respect, apreciere și susținere la nivel european. Nu poți să ignori președintele în această procedură de desemnare a unui candidat la funcția de canddiat european care să fie validat.”, a motivat Ludovic Orban.

Despre o eventuală propunere din partea PNL pentru funcția de comsiar european, președintele partidului a afirmat: „Când vom fi puși în situația de a formula propunerea, avem nu una, ci mai multe propuneri.”

Comitetul Executiv al PSD se reunește, marți, de la ora 16.00, la gerupul PSD din Parlament. Ședința are loc după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI a PE pentru funcția de comisar european, iar premierul a anunțat că va face o nouă propunere în acest sens.