Parlamentari români, „sechestrați” lângă Tiraspol. George Simion acuză că politicienii AUR nu primesc apă și hrană

Parlamentari români, „sechestrați” lângă Tiraspol. George Simion acuză că politicienii AUR nu primesc apă și hrană
Parlamentari români, „sechestrați” lângă Tiraspol. George Simion acuză că politicienii AUR nu primesc apă și hrană / Sursa FOTO: facebook.com/george.simion
Publicat: 24/06/2021, 14:09

Situație incredibilă în Republica Moldova. Mai mulţi parlamentari AUR susţin că sunt „sechestraţi” la punctul de control ce separă oraşul Varniţa, din raionul Anenii Noi, de Tighina. Cei care îi țin prizonieri ar fi separatiştii din regiunea Transnistria.

George Simion, liderul AUR, susține că parlamentarilor li se refuză accesul la apă potabilă şi hrană.

AUR, în turneu prin Republica Moldova

„Parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focşa şi Ciprian Ciubuc, alături de candidaţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor, în frunte cu preşedintele AUR Republica Moldova, Vlad Bileţchi, care efectuează cu autocarul de campanie un tur prin toate localităţile Republicii Moldova, sunt sechestraţi la punctul de control ce separă oraşul Varniţa, din raionul Anenii Noi, de Tighina de separatiştii din regiunea transnistreană. Li se refuză accesul la apă potabilă şi hrană”, arată un comunicat al AUR. Potrivit sursei citate, parlamentarii în cauză „au fost agresaţi la aşa-zisa vamă de la Nistru”, din localitatea Varniţa, Republica Moldova. Agresorii ar fi „cetăţeni îmbrăcaţi în uniforme militare, unii având însemne ale Federaţiei Ruse”.

  • Deputaţii şi senatorii AUR s-au deplasat la Varniţa în urma sesizărilor făcute de participanţii la Caravana AUR, blocată de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina. În acest oraș, cei de la AUR intenţionau să organizeze un eveniment electoral în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.

Comunicatul AUR mai arată că „formaţiunile politice PSRM, partidul lui Igor Dodon, PCRM, al lui Vladimir Voronin, şi PAS, al cărui lider a fost Maia Sandu, au avut dreptul de a-şi face campanie electorală în regiunea transnistreană. AUR este împiedicată să îi informeze pe cei 400.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot în legătură cu programul său politic”.