Parlamentarii se întorc la muncă. Pensiile speciale, legea pensiilor și măsurile anti-drog, printre PRIORITĂȚILE aleșilor, în această toamnă

Parlamentarii se întorc la muncă. Pensiile speciale, legea pensiilor și măsurile anti-drog, printre PRIORITĂȚILE aleșilor, în această toamnă
Publicat: 04/09/2023, 08:28

Camera Deputaţilor şi Senatul încep, luni, sesiunea de toamnă, după vacanţa de vară de două luni. Este cea de-a doua sesiune parlamentară din acest an.

Jaloanele din PNRR, aflate în întârziere, dar şi legea pensiilor, legea salarizării şi corectarea legii pensiilor speciale, în urma respingerii proiectului de către Curtea Constituţională se numără printre prioritățile aleșilor.

Preşedinţii celor două foruri rămân neschimbaţi

Camera Deputaţilor este convocată luni, 4 septembrie, de la ora 16.00, în a doua sesiune ordinară a anului 2023, potrivit dispoziţiilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, a anunţat forul legislativ.

Conducerea Senatului se reuneşte începând cu ora 9.00, luni, urmată de şedinţa comitetului liderilor şi a grupurilor parlamentare. În prima şedinţă de plen se va alege noua conducere a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Preşedinţii celor două foruri rămân neschimbaţi, Alfred Simonis urmând să continue interimar la şefia Camerei Deputaţilor, iar la Senat fiind preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, care a preluat funcţia după finalizarea mandatului de premier.

Printre proiectele aşteptate în această sesiune se află legea pensiilor şi legea salarizării, jaloane în PNRR, dar şi modificarea legii pensiilor speciale, după decizia CCR care a declarat neconstituţional proiectul.

De asemenea, peprezentanţi ai PSD urmează să vină cu mai multe proiecte de înăsprire a sancţiunilor aplicate şoferilor care urcă la volan beţi sau drogaţi, printre propuneri numărându-se anularea dreptului de a conduce pentru cel puţin zece ani sau chiar confiscarea autovehiculului condus de un şofer drogat sau beat, conform News.ro.

„Nu va mai exista niciun fel de concesie pentru persoanele care se urcă la volan băute, drogate sau fără permis”

Premierul Marcel Ciolacu anunţa după şedinţa conducerii partidului că modificările legislative urmează să fie înaintate în primele două săptămâni ale actualei sesiuni parlamentare. La rândul lui, senatorul PSD Robert Cazanciuc afirmă că ”nu va mai exista niciun fel de concesie pentru persoanele care se urcă la volan băute, drogate sau fără permis, dar nici pentru cei care consumă sau fac trafic de droguri”.

Tot la începutul sesiunii parlamentare, premierul Marcel Ciolacu este aşteptat să vină în faţa Legislativului.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. ”Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a spus premierul. El a mai afirmat că trebuie să separăm apele şi românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această ţară înainte şi cine se opune şi luptă pentru privilegii şi pentru bogaţi. ”Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate”, a afirmat Ciolacu.

Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au anunţat deja că vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu, imediat după începerea sesiunii parlamentare. ”Acţiunea AUR are drept scop oprirea politicii antinaţionale promovată de coaliţia PSD-PNL şi eliminarea actelor normative promovate de guvernele conduse de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu prin care sunt ameninţate cu falimentul mii de companii româneşti din construcţii şi agricultură”, spunea recent formaţiunea.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni