Paul Stănescu DEMISIONEAZĂ din guvern. Viorica Dăncilă se plângea că refuză să plece

Paul Stănescu DEMISIONEAZĂ din guvern. Viorica Dăncilă se plângea că refuză să plece
Publicat: 26/11/2018, 16:14
Actualizat: 13/02/2019, 15:30

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoștință că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o și o repet: sunt un om de onoare, responsabil și implicat, nu am urmărit niciun interes personal și nu m-am agățat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistențele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcție, am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a-mi exercita atribuțiile la minister cu responsabilitate și implicare, în așa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproșeze!”, arată Stănescu într-un comunicat de presă.

„Am fost în permanență orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru și ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investițiile în infrastructura de sănătate, educație, locuire, apă și canalizare! Cred, în continuare, că țara are nevoie de unitate și de guvernare responsabilă, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au sprijinit, precum și colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”, mai precizează Paul Stănescu.

La finalul ședinței Biroului Politic Național al PSD de luni, premierul Viorica Dăncilă se plângea că Paul Stănescu a refuzat să demisioneze din funcția de ministru al Dezvoltării Regionale, deși i-a cerut acest lucru.

„Este normal, dacă am semnat revocarea, că vrem schimbarea sa. Este un fapt încheiat. S-a dat vot în CEx. Eu zic să privim spre viitor și să vedem cum rezolvăm această problemă. Am discutat despre demisie cu domnul Stănescu. I-am solicitat acest lucru. Domnul Stănescu nu a vrut să își dea demisia”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni la Parlament.

Miercurea trecută, premierul a anunțat că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce șeful statului a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Transporturi și a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.

A doua zi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va mai lua nici o decizie privind remaniere guvernamentală, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie.

Liderii PSD au solicitat demisia de onoare a celor doi miniștri. Dacă Lucian Șova și-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcția de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, Paul Stănescu refuză să plece, susținând că nimeni nu i-a reproșat nimic legat de activitatea profesională.

Șeful statului nu a semnat decretele de revocare din funcție a miniștrilor Lucian Șova și Paul Stănescu, iar jurnalistul Doru Bușcu a dezvăluit că cei doi s-ar fi întâlnit cu emisari ai președintelui Iohannis și – refuzând să demisioneze – iau parte dintr-un plan de blocare a activității Guvernului Dăncilă. Amândoi miniștrii au negat vehement că participă la vreun joc conspirativ.

Deși consideră că, în mod normal, președintele Klaus Iohannis trebuia să-i revoce imediat pe miniștrii de la Transporturi și Dezvoltare regională și să-i numească pe cei propuși de premier, Liviu Dragnea, a declarat că PSD nu va iniția niciun demers de suspendare din funcție a șefului statului.

„Nu e absolut niciun demers (de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis – n.r.). Nu e luat în calcul un astfel de demers. PSD nu inițiază niciun demers de suspendare”, a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, liderii PSD nu se tem de amenințările Opoziției cu moțiunea de cenzură.

„Nu îmi este frică de o moțiune de cenzură. Am încredere în toți colegii și colegele mele, în coaliție de guvernare și am increderea că marea majoritate a lucrurilor din programul de guvernare le-am pus în practică”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PSD.

„Nu cred că au șanse,” a replicat și Liviu Dragnea, precizând că are încredere că parlamentarii PSD nu vor vota pentru moțiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun