PDL: Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. Acordul cu FMI este unul de supraviețuire

PDL: Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. Acordul cu FMI este unul de supraviețuire
Publicat: 12/08/2013, 15:07
Actualizat: 29/07/2014, 18:33

PDL îi cere premierului Victor Ponta să spună public „ce înseamnă un român bogat” și să precizeze care sunt angajamentele luate în fața FMI, a declarat luni deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, arătând că acordul cu FMI încheiat de premier „este unul de supraviețuire a României”.

„PDL îi cere lui Victor Ponta să spună public ce înseamnă un român bogat. În opinia lui Victor Ponta, un om care închiriază o garsonieră cu 200 de lei este un om bogat. Înseamnă că România este o țară plină de oameni bogați. Victor Ponta să ne spună public care sunt angajamentele luate în fața FMI și să le spună cetățenilor ce trebuie să suporte în urma acestor angajamente”, a afirmat fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu, într-o conferință de presă după ședința BPN al PDL.

Ialomițianu a arătat că, în urma încheierii noului acord cu FMI, românii vor plăti mai multe taxe și impozite pe lângă cele 24 de noi impozite și taxe introduse deja.

„În iarnă au introdus 21 de taxe, iar după rectificare încă 3 taxe”, a menționat Gheorghe Ialomițianu, arătând că vor fi tăiate și finanțările pentru spitale.

„Victor Ponta nu spune foarte clar că vrea să închidă spitalele, dar se știe foarte clar că un spital fără finanțare nu poate să existe. Victor Ponta să spună clar ce cuprinde pachetul de bază pe care spune că îl oferă pacienților și care sunt serviciile suplimentare. În scrisoarea către FMI nu se face această dezvoltare, nu se spune că pacienții cu venituri mici nu vor trebui să suporte contribuția suplimentară”, a arătat Ialomițianu.

Potrivit acestuia, PDL consideră că acordul cu FMI încheiat de Victor Ponta „este unul de supraviețuire a României”.

„Acest acord ar trebui să fie în scopul combaterii sărăciei și a șomajului. În acordul cu FMI nu este nicio măsură pentru relansarea economică”, a precizat Ialomițianu, care a mai spus că guvernul s-a angajat să introducă noi impozite și taxe și să reducă personalul din instituțiile și companiile de stat.

Deputatul PDL a mai spus că are toate confirmările că tot ceea ce a apărut în spațiul public legat de acordul cu FMI este adevărat și a mai spus că el a avut discuții cu delegația FMI, atât la Comisia de buget-finanțe a Parlamentului, cât și la partid.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susținea vineri că PDL și Traian Băsescu intoxică opinia publică, preluând informații neverificate. Ivan susținea că noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariția de noi taxe sau impozite și, din aceste motive, românii nu au de ce să-și facă griji.

„Contrar tuturor intoxicărilor apărute în spațiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariția de noi taxe sau impozite, altele decât cele legate de acciza la alcool și introducerea celei pe produse de lux. Din aceste motive, românii nu au de ce să își facă griji”, afirma purtătorul de cuvânt al PSD, într-un comunicat.

Tags: