PLAN. Ce lovitură pregătesc PSD, ALDE și Pro România. Este alertă maximă la Palatul Victoria!

PLAN. Ce lovitură pregătesc PSD, ALDE și Pro România. Este alertă maximă la Palatul Victoria!
PLAN. Ce lovitură pregătesc PSD, ALDE și Pro România. Este alertă maximă la Palatul Victoria! / Sursa FOTO: facebook
Publicat: 06/05/2020, 22:15

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunță o mutare care dă șah Guvernului Orban. Este alertă maximă la Palatul Victoria după ce s-a aflat că ALDE, PSD și Pro România pregătesc un proiect de lege care să anuleze automat amenzile date în perioada stării de urgență!

Tăriceanu scrie pe Facebook că a luat de „decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile aplicate cetățenilor pe timpul stării de urgență”.

„Constatând că sunt peste 300.000 de amenzi și anularea lor depinde de o decizie a instanței, ALDE, PSD și Pro România au elaborat un proiect de lege care să anuleze în mod automat aceste amenzi, fără a mai fi nevoie de a merge în instanță”.

Fostul partener de guvernare al PSD spune că legea pregătită „îi va scuti pe cei 300.000 de români să aglomereze instanțele, să piardă timp și bani, să blocheze activitatea instanțelor și să crească riscul de infectare cu coronavirus”.

Cine nu scapă de plata amenzilor

Nu toată lumea se bucură, însă, de anunțul președintelui ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu spune că legea nu va ține cont de „contravențiile primite pentru încălcarea măsurii de carantină, tulburarea ordinii publice și alte fapte în care viața persoanei a fost tulburată”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase