PMP, reacție după declarațiile deputatului liberal Ionuț Stroe privind fuziunea cu PNL și ALDE: PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP (UPDATE)

PMP, reacție după declarațiile deputatului liberal Ionuț Stroe privind fuziunea cu PNL și ALDE: PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP (UPDATE)
PNL negociază fuziunea cu ALDE și PMP. Ionuț Stroe: „s-a stabilit în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii/FOTO: Facebook/Ionuț Stroe
Publicat: 11/01/2022, 18:51
Actualizat: 11/01/2022, 19:20

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe a declarat că în urma ședinței de marți a Biroului Politic Național al PNL (BPN) s-a stabilit componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Totodată el a afirmat că liberalii negociază în continuare și cu PMP, despre care apreciază că „există un progres evident”. PMP a reacționat însă imediat, precizând, pe Facebook, că „PMP nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei”.

UPDATE – REACȚIA PMP. Partidul Mișcarea Populară (PMP) a reacționat printr-o postare pe Facebook, precizând că formațiunea nu recunoaște „vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei”, acuzând mai degrabă PNL urmărește desființarea PMP pentru a-și stabiliza poziția unui partid de dreapta

„În legătură cu declarațiile recente ale purtătorului de cuvânt al PNL, domnul Ionuț Stroe, PMP dorește să facă următoarele precizari:
– Partidul Mișcarea Populară nu recunoaște vreun rol de integrator al PNL în ceea ce privește unitatea dreptei
– Partidul Mișcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu dorește altceva decât desființarea PMP pentru a-și face loc în mod fraudulos pe dreapta eșicherului politic de la București”, se arata în postarea făcută pe Facebook de PMP.


Știrea inițială. „Vă pot comunica faptul că s-a stabilit astăzi în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, Partidul Național Liberal, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei, acesta este și motivul pentru care începem demesurile de dialog – dialog politic, aș putea spune – cu ALDE. Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general Dan Vîlceanu și îi are în componență – alături, bineînțeles, de secretarul general – pe domnul Rareș Bogdan, pe domnul Iulian Dumitrescu, domnul Toma Petcu, Hubert Thuma și domnul Falcă Gheorghe”, a declarat Ionuț Stroe, potrivit B1TV.

Deputatul Ionuț Stroe confirmă că există și un progres evident al discuțiilor cu formațiunea politică PMP.

„Vă pot confirma faptul că există un progres evident al discuțiilor cu PMP. Probabil că în curând vom avea și decizii în acest sens, doar că în momentul de față nu vă pot da detalii în legătură cu aceste discuții”.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult