PNL renunță la protestul de vineri de la Parlament, după ce PSD a primit aprobare de la Sorin Oprescu „pentru o contramanifestație”

PNL renunță la protestul de vineri de la Parlament, după ce PSD a primit aprobare de la Sorin Oprescu „pentru o contramanifestație
Publicat: 10/06/2015, 18:35

Liderii PNL au decis să nu mai organizeze proteste vineri, în ziua în care se va vota moțiunea de cenzură în Parlament. Surse din PNL au declarat pentru gândul că au cerut autorizație pentru 5.000 de persoane, însă au primit doar pentru 1.500, lucru pe care nu-l acceptă.

„Surpriză, PSD a propus o contramanifestație, despre asta este vorba, în același loc și la aceeași oră. Am continuat discuțiile despre cum se desfășoară acest miting și în urma acestor discuții, la propunerea domnului Mircea Ionescu Quintus, am decis ca să nu fim parte la niște manifestări care să aducă aminte de luna iunie 1990. PSD face ce știe el cel mai bine, contramanifestații, contra-mitinguri și nu am dori ca să aibă vreun român de suferit, indiferent pe cine susține. Am decis ca în cursul lunii iunie vom organiza un miting mare în București, rugându-l pe domnul Oprescu și PSD să nu mai vină și atunci cu o contramanifestație”, a declarat co-președintele PNL, Vasile Blaga, dupăședința Biroului Politic Național al PNL.

Liderul PNL a insistat asupra faptului că PSD dorește, de fapt, evenimente asemănătoare „celor din 1990”, iar incidentele nu sunt de dorit. Pe de altă parte, Blaga a precizat că va fi organizat un mare miting în cursul lunii iunie.

„Este vorba despre modul în care gândește Ponta și PSD și se manifestă, exact ca la începutul anilor 1990, când firavele mitinguri ale partidelor istorice de atunci erau distruse de mineri și de alții. Nu dorim să fim parte la o astfel de manifestare. Nu dăm niciun pas înapoi, domnul Ponta și purtătorii săi de mesaje ne amenințau cu plângere la Parchet dacă ne trece prin cap să facem mitinguri și ne-a trecut prin cap și le și facem. Nu reușește să ne sperie cu astfel de poziții, dar nu dorim să fie incidente în ziua de vineri. La astea ne-am așteptat, din informațiile pe care le avem”, a adăugat Blaga.

În plus, și Alina Gorghiu s-a arătat nemulțumită și de faptul că liberalii au primit un perimetru „nu foarte confortabil și atrăgător” pentru a protesta, în timp ce pesediștii vor beneficia de o zona mai bună.

„De câteva zile am anunțat faptul că vom face un lanț uman în jurul Parlamentului pentru respectarea unor drepturi ale cetățenilor români. Astăzi se adeveresc amenințările lui Ponta și ale ilustrului necunoscut Cazanciuc de la Ministerul Justiției, amenințări care spuneau un lucru: că vor face așa încât să strice o manifestare pașnică pe care PNL dorește să o organizeze. (…) O să fac un apel la PSD și la forțele de ordine să înțeleagă că demersul PNL este unul pașnic, nu ne dorim niciun fel de concurență cu PSD, dacă o să-i întrebați pe cei de la PSD o să vedeți că nici nu știu de ce organizează acest protest, decât acela de a crea situații neplăcute”, a declarat Alina Gorghiu, înainte de ședința Biroului Politic Național al PNL.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizație pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moțiunea de cenzură a liberalilor.

Marți seară, Vasile Blaga spunea, la Gândul Live, că liberalii au avut parte de o „surpriză”, constatând că Primăria Capitalei a aprobat și organizarea unui miting PSD în aceeași zi, la aceeași oră și în același loc.

„Surpriză la Primăria Generală a Capitalei: două mitinguri, au venit și pesediștii. Și atunci apucă-te și împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie cei care ne susțin pe noi și proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, așa a zis domnul Oprescu, și noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. (…) Pe de o parte ne amenință, să încerce să-i timoreze pe cei mai slabi de înger, pe de altă parte își trimite trupele să facă o contramanifestație”, afirma liderul liberal, laGândul Live.

Tot în ședința Biroului Politic Național de miercuri, PNL a adoptat și o rezoluție prin care, pe lângă demisia premierului Victor Ponta și a întregului Guvern, cere și alegeri anticipate.”PNL consideră că singura soluție cinstită, transparentă și firească de ieșire din criza politică este întoarcerea la urne”, se arată în rezoluția adoptată de liberali.

„PNL consideră că schimbarea premierului nu este suficientă pentru bunul mers al României și al guvernării. PSD, aflat la putere, este într-o profundă criză morală, având ca unică preocupare apărarea politicienilor suspecți de fapte de corupție și obstrucționarea Justiției. Prin faptele sale de zi cu zi, PSD pune la îndoială sistemul constituțional democratic și încalcă brutal normele statului de drept. PSD, prin liderii săi actuali, s-a delegitimat iremediabil și nu mai are ce oferi românilor. PNL consideră că singura soluție cinstită, transparentă și firească de ieșire din criza politică este întoarcerea la urne: alegerile anticipate. Românii, prin votul lor, vor da soluția corectă, al cărei prim pas a fost făcut la alegerile din 16 noiembrie”, se arată în rezoluția adoptată de liberali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția