PNL Sector 2, mesaj dur în urma scandalului „decrețeilor”: Cerem demisia Marei Mareș de la șefia TNL. Dacă nu, atunci demiterea ei

PNL Sector 2, mesaj dur în urma scandalului decrețeilor: Cerem demisia Marei Mareș de la șefia TNL. Dacă nu, atunci demiterea ei
Publicat: 09/05/2018, 22:39

„La propunerea domnului Viorel Cataramă și în urma discuțiilor pe care le-am avut în Biroul Politic al Sectorului 2, am supus la vot hotărârea de a solicita conducerii partidului demiterea sau demisia domnișoarei Mara Mareș (de la conducerea Tineretului Liberal Național – n.r.). Întâi demisia și dacă nu demisionează singură, atunci demiterea domnișoarei Mara Mareș. Această solicitare se duce întâi către Biroul Executiv al PNL, care trebuie să dea un răspuns, după care vom vedea, în funcție de răspunsul organizației mari. Părerea noastră este că este un gest de onoare pe care trebuia să-l facă demult. Nu trebuia să mai aștepte atâta vreme, după povestea cu Decrețeii. Odată ce a făcut această eroare care este foarte mare, din punctul nostru de vedere, și aduce prejudicii mari partidului, imaginii partidului și unui număr foarte mare de oameni care au fost vizați. Nu poți să te joci când ești președintele unei organizații interne a celui mai mare partid de centru-dreapta din România. Se presupune că ești suficient de matur ca să ajungi acolo sau, dacă nu ești matur, se presupune că nu aveai ce să cauți acolo și ai ajuns dintr-o eroare”, a explicat Boagiu, pentru MEDIAFAX.

Tineretul National Liberal a ironizat, săptămâna trecută, generația decrețeilor, printr-un „Ghid de nesupunere civică”. Acesta a fost postat pe pagina organizației de tineret și a președintei TNL, Mara Mareș.

În mesaj, tinerii liberali îndeamnă generațiile Y si Z să intre în politică, precizând: „Generatia Y si Z…se aude? A spus-o si Iohannis: haideti în politică să facem mai mult și mai bine. Decrețeii nu vor reusi!” Iar mesajele au continuat și pentru cei care vor să plece la muncă în străinătate: „Vrei să emigrezi? Cine mai ramâne să facă mișto de Dăncila? Generația decrețeilor nu e funny!”

Mesajul a fost criticat inclusiv din interiorul PNL. „Îmi cer iertare de la generația „decrețeilor”. Eu știu că a fost generația copiilor care a suportat cea mai dură perioadă a regimului ceaușist. Sunt „decrețel 1967”, prima, când banana era cel mai scump desert pe care îl primeam, învățam în trei ture și seară ne făceam lecțiile la lumina lămpii. Seară de seară, câte două ore se oprea curentul că să plătească regimul datoria externă. Să intri la facultate era o adevărata competiție și te bucurai dacă părinții îți puteau plăti o tabără la Costinești. Mi-e jenă de lipsa de cultură a tinerilor mei colegi și cu multă îngăduință vă cer să nu judecați PNL prin prisma acestei campanii „, a scris Adriana Săftoiu, deputat PNL, pe Facebook.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, referindu-se la scandalul „decrețeilor”, că partidul pe care îl conduce nu promovează niciun fel de conflict între generații sau grupuri sociale.

„Normal că PNL nu numai că nu promovează niciun fel de conflict între generații sau grupuri sociale, așa cum fac toți politicienii comuniști, populiști sau de altă natură. Nu există o discriminare în ceea ce privește cetățeanul român, indiferent cărui grup face parte, indiferent ce religie are, indiferent ce vârstă are indiferent de sex are. Această întrebare știu de la ce pleacă, dar eu cred că noi ar trebui să facem un efort comunicațional mai mare nu pentru a taxa niște stângăcii în materie de comunicare făcută de unii dintre colegii noștri, ci să facem niște eforturi să taxăm în spațiul public gafele monumentale, deciziile care afectează grav viața de zi cu zi a oamenilor, minciunile gogonate cu care PSD a câștigat alegerile și să încercăm să îi convingem pe români că PNL poate să-l reprezinte pe fiecare dintre români și că oricine poate câștiga, dacă PNL guvernează”, a declarat Orban.

În anul 1966, regimul comunist adopta Decretul – Lege 770 prin care avorturile erau interzise. Cifrele oficiale spun că în următorii 20 de ani, în România, s-au născut peste două milioane și jumătate de copii, supranumiți și „decreței”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
”Numai Dumnezeu știe cât de tare m-am săturat” Zi importantă pentru Dana Roba în procesul...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...