Ponta anunță că s-a împăcat cu Antonescu: „Vrea să fie susținut de PSD”. Liderul PNL: „Nu am discutat despre prezidențiale” AUDIO

Ponta anunță că s-a împăcat cu Antonescu: Vrea să fie susținut de PSD. Liderul PNL: Nu am discutat despre prezidențiale AUDIO
Publicat: 18/09/2013, 15:32
Actualizat: 18/05/2015, 16:30

După un schimb de replici dure în cursul zilei de luni, premierul Victor Ponta a anunțat că a avut o discuție marți dimineață cu președintele PNL, Crin Antonescu, în care s-au împăcat, iar liderul PNL vrea să fie susținut de PSD la prezidențiale.

Crin Antonescu are o altă versiune a discuției purtată cu Victor Ponta. Liderul PNLsusține însă, într-o declarație pentru gândul, că subiectul prezidențialelor nu a fost discutat astăzi. Cu toate acestea, el precizează că în scurta discuție pe care a avut-o cu premierul Ponta nu s-a vorbit decât despre comisia parlamentară de la Roșia Montană, pe care și liberalul o susține. Antonescu a subliniat că nu a fost abordat nici subiectul unei împăcări în USL.

La scurt timp după discuția telefonică, care a avut loc în jurul orelor 12, Antonescu a plecat în Elveția îmtr-o vizită oficială, fiind invitat de președintele Consiliului Statelor al Confederației Elvețiene.

„Domnul Antonescu a spus foarte clar că vrea să fie candidatul USL”

„Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul, a trebuit să plece în Elveția, am vorbit foarte clar, astăzi în Parlament majoritatea USL funcționează foarte bine. În ceea ce mă privește, sunt convins că și Crin va face la fel, orice dispută sau neînțelegere o păstrăm în cadru privat”, a declarat Ponta în Parlament după ce a prezentat scrisoarea de intenție cu FMI.

Social-democratul a precizat că PSD și-a respectat „întotdeauna acordurile” și că nu se punea problema încălcării lui nici de această dată în interiorul USL.

Crin Antonescu a cerut ieri PSD într-un interviu acordat gândul să spună dacă îl mai susțin pentru prezidențialele din 2014. Anterior, Victor Ponta declarat într-o emisiune televizată că nu știe dacă Antonescu mai dorește să fie candidatul PSD pentru prezidențiale.

„USL trebuie să funcționeze foarte bine. În ceea ce privește Guvernul știți că am spus că sunt mulțumit de toți membrii Guvernului, avem un program clar până în 2016 și trebuie să ne ținem de el. Crin Antonescu vrea să fie susținut de PSD. Domnul Antonescu a spus foarte clar că vrea să fie candidatul USL, PSD face parte din USL. Din punctul meu de vedere USL trebuie să își ducă până la capăt mandatul”, a spus Ponta.

Premierul a ținut să sublinieze că nu l-a atacat niciodat prin interpuși pe președintele PNL, Crin Antonescu.

Ce spune Crin Antonescu despre împăcarea cu Ponta

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul că subiectul candidatului USL pentru prezidențiale nu a fost atins astăzi în discuția telefonică pe care a avut-o cu premierul Ponta, ci au vorbit doar despre agenda parlamentară.

„Nu am discutat pe acest subiect astăzi (n.r – candidatul la prezidențiale), am discutat doar despre agenda parlamentară. Cred că lucrurile sunt reașezate în normal după aceste declarații, putem să depășim momentul și să mergem înainte. Sunt de acord cu premierul, doar nu o să intru într-o nouă divergență cu premierul când spune că ne-am împăcat. Noi am formulat o dată această poziție că sunt candidatul USL și nu ne întrebăm unii pe alții în fiecare zi. Eu nu am ieșit nicio secundă din acest protocol, nu am refuzat, revenit, clarificările nu trebuiau să vină din partea mea și trebuiau să vină din partea celor din PSD și lucrurile sunt foarte clare”, a spus pentru gândul Antonescu. Potrivit acestuia, discuția a durat foarte puțin.

Liberalul a precizat că nu este vorba „de ceartă sau de împăcare”.

„Eu consider că nu este vorba de ceartă sau de împăcare, sunt lucruri pe care le-am spus public. Astăzi am avut o discuție telefonică înainte de a părăsi eu țara în legătură cu deciziile de urmat în cele două Camere legată de Comisia comună privind Roșia Montană. Au fost discuții care au decurs cum au decurs în toată această perioadă și ne-am despărțit în condițiile de funcționare normală. Coaliția merge mai departe, guvernarea merge mai departe, toate obiectivele din protocolul USL sunt în picioare și sper că momentul confuziilor a trecut”, a spus pentru gândul președintele PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului