Ponta, atac la Șerban Nicolae: A fost o comedie proastă, apoi o tragedie sinistră. Afectează grav imaginea PSD

Ponta, atac la Șerban Nicolae: A fost o comedie proastă, apoi o tragedie sinistră. Afectează grav imaginea PSD
Publicat: 04/05/2017, 14:10
„Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă – ce a fost azi e o tragedie sinistră! Faptul ca Șerban Nicolae încă nu și-a dat demisia afectează grav și imaginea PSD și respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor”, a scris pe Facebook fostul premier, referindu-se la situația creată în Comisia juridică, unde ieri au fost votate amendamentele formulate de Traian Băsescu prin care erau grațiate și faptele de corupție, urmând ca, la doar o zi diferență, senatorii să se răzgândească și să elimine abuzul în serviciu și conflictul de interese de sub incidența legii.
Membrii Comisiei juridice din Senat au revenit joi asupra amendamentului privind grațierea pedepselor pentru corupție, 5 senatori votând pentru respingerea acestuia, în timp ce patru senatori ai PSD și ALDE s-au abținut.
De asemenea, senatorii au respins, joi, două amendamente care prevedea grațierea persoanelor condamnate pentru abuz în serviciu și pentru conflict de interese.
În replică, președintele Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, a declarat joi respectă și „opiniile proaste”, ca replică la afirmația lui Victor Ponta, potrivit căreia imaginea PSD este afectată grav de faptul că Nicolae nu a demisionat încă după voturile succesive în privința grațierii corupților: „Este părerea lui. Tocmai ce spuneam că eu respect dreptul la opinie chiar și al opiniilor proaste”, a reacționat Șerban Nicolae.
El a mai spus că nu vrea să comenteze ce afectează și ce nu afectează imaginea PSD: „Spre exemplu, unii au mizat în campania electorală pe eticheta de penali pusă pesediștilor. Eu am protestat atunci, măcar sub aspectul incorectitudinii unei asemenea etichete globale, dar electoratul s-a pronunțat atunci mult mai tranșant și ne-am dat seama dintr-o măsurătoare directă, nu sociologică – care e opinia electoratului în legătură cu asemenea etichete sau cu asemenea jocuri de manipulare a imaginii. Din punctul meu de vedere, nu asta e esențial. Cineva a spus că e singurul lucru care ne preocupă în Parlament. Bun, trec peste inepția unei asemenea formulări. Din punctul meu de vedere cel mai important proiect aflat pe rolul Parlamentului în momentul de față este legea salarizării unitare. Dacă vreți, acolo este miza guvernului și a PSD, nu la grațiere, la proiecte care nu sunt prevăzute în programul de guvernare”, a adăugat Șerban Nicolae. El a apreciat că nu poate fi considerat „o aripă ruptă” a partidului, în condițiile în care este membru-fondator al PSD.
În timpul ședinței, senatorul PMP Traian Băsescu a pledat pentru grațierea persoanelor condamnate pentru abuz în serviciu, apreciind că problema a fost interpretată abuziv de procurori.
„La noi problema abuzului în serviciu a fost interpretată abuziv. Mă uit la raportul ultim al doamnei șefe a DNA care spunea că sunt 2150 de dosare în lucru, în afară de ceea ce este trimis în instanță, legate de abuz în serviciu. În același timp mă uit și în Europa. Nu cred că în toate statele membre găsim 50-100 de dosare. Noi avem 2150 în lucru. Este evident că avem – și a demonstrat și CCR – că avem o aplicare defectuoasă. (…) Eu susțin să grațiem abuzul în serviciu, care a devenit un instrument de punere sub control a instituțiilor politice. Instituțiile politice trebuie să lucreze pentru țară și nu să stea sub controlul procurorilor”, a declarat Traian Băsescu.
Traian Băsescu a dat ca exemplu recomandările Comisiei de la Veneția, potrivit cărora abuzul în serviciu trebuie „interpretat în sens îngust și aplicat cu un prag înalt”.
Răsturnarea de situație vine după ce miercuri condamnații pentru corupție au fost puși de senatorii din Comisia juridică pe lista celor care pot beneficia de grațierea pedepselor, fapt care a scos în stradă aproape 1.000 de oameni care au protestat în fața Guvernului.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Beatrix Potter, creatoarea celui mai iubit iepure din lume. „Slavă Domnului că nu am fost...