„Ponta este un bolovan”. Ce nu s-a văzut la televizor din mini-congresul PNL

Publicat: 31/01/2015, 18:07

Fuziunea dintre PNL și PDL s-a încheiat cu o reuniune a Consiliului Național, organizată cu mult fast, la Parlament. Peste 1.000 de delegați s-au prezentat, îmbrăcați în haine elegante, la mica ceremonie care a însemnat ultima ștampilă pentru construirea noului PNL. Cu imnul cântat, de pe o bandă clasică, în integralitate, liberalii s-au înghesuit în sala „Alexandru Ioan Cuza”, cea mai încăpătoare din tot Parlamentul. Nu suficient de încăpătoare însă pentru toți liberalii. Odată cu „Deșteaptă-te, române”, grupuri de nou-peneliști s-au îmbulzit spre intrarea în sală. Toată lumea în picioare, cu ochii țintiți către scena îmbrăcată în albastru.

Moderatorul Consiliului Național, Gheorghe Flutur, i-a introdus, rând pe rând, pe vorbitori, începând chiar cu co-președintele Alina Gorghiu. În fața liberalilor, șefa PNL le-a transmis că trebuie să rămână uniți și „să coboare cu picioarele pe pământ”.

„Ne unim pentru că, împreună, nu suntem doar mai puternici, ci mai capabili să ne asumăm obiective importante pentru România. Până să ajungem a șasea, a șaptea sau a treia putere în Europa trebuie să coborâm cu picioarele pe pământ. Clasa politică s-a obișnuit să creeze așteptări enorme și să facă puțin. Altfel spus, cuvinte mari, fapte mici. […] Victoria lui Klaus Iohannis nu este suficientă”, a spus Gorghiu.

În plus, ea a vorbit și despre monitorizarea guvernării PSD „pas cu pas”. „Cea mai bună soluție pentru România este ca PSD să piardă puterea. Fără desprinderea PDL și fără nașterea PNL în 1992, probabil și azi ar fi fost președinte Ion Iliescu. Fără desprinderea PNL de la guvernare de anul trecut, președinte ar fi fost astăzi Victor Ponta. Doamnelor și domnilor, dreapta este unită!”, a încheiat ea.

Cum s-a „strecurat” Traian Băsescu Consiliul Național al PNL

„Multă sănătate și mult noroc, căci avem nevoie și de noroc”, și-a început Vasile Blaga discursul către liberali.

Co-președintele PNL a vorbit și el despre preluarea puterii ca fiind principalul obiectiv, însă alegerea viitorilor membri ai Guvernului trebuie făcută cu atenție.

„De pe acuma vă spun un lucru: dacă nu vom avea grijă ca el să fie susținut de acei oameni care să nu facă calificarea la locul de muncă, să stăpânească zonele pe care urmează să le administreze, care să nu poată fi atacat pe corupție. Sigur, dacă ai fost o zi în politică, sigur mai ai câte o pată, dar să înțelegem ceva, că dacă acești oameni nu vor fi ei în slujba României și nu România în slujba lor, înseamnă că nu am învățat nimic. De aceea, mare atenție cum ne desemnăm oamenii, pentru că trebuie cât mai repede să scoatem PSD de la guvernare”, a spus Blaga.

Fost șef al democrat-liberalilor și fost șef al statului, Traian Băsescu a rămas în amintirea lor un simplu „cineva”. În timp ce-l critica pe premierul Victor Ponta, Vasile Blaga a citat din Băsescu, fără a-l și numi.

„Uitați-vă la Victor Ponta. Șase săptămâni a stat, cum spunea cineva, ca un pisicuț. În câteva dintre materialele pe care le citeam astăzi, vedeam cum o parte din banii din bugetul de stat se duc pe fondurile de reechilibrare. Unde ajung cei mai mulți bani? În județul lui Dragnea. Repetă toată relele pe care le-au făcut până acum, repetă”, a mai spus Blaga. Uitați-vă la Victor Ponta, șase săptămâni a stat,după cum spunea cineva, ca un pisicuț”, a adăugat Blaga.

„Victor Ponta e un bolovan”

Cuvintele liderilor PNL, spuse în discursuri motivaționale pentru delegați, au avut ca țintă a atacurilor pe Victor Ponta. Cel mai acid a fost Ludovic Orban, care l-a numit pe premier drept „un bolovan”.

„Mai bine-l lăsăm pe Victor Ponta să-și frângă singur gâtul. Dacă nu ne vom asuma Puterea, pierdem încă doi ani de zile pentru România. Ponta este în stare să facă orice, e în stare să-l laude pe Președintele României mai mult decât noi. E în stare să ne fure orice fel de inițiativă pe care o avem. Ne trezim că vorbește Victor Ponta despre proiectele noastre. În schimb, indiferent ce ar face, vă spun cu precizie: este un bolovan. Este o frână în dezvoltarea României”, a comentat și Orban.

Cel mai apreciat discurs a fost însă al fostului președinte PNL, Mircea Ionescu Quintus. Salutat de toți delegații, Quintus le-a vorbit, cu emoție, liberalilor, transmițându-și bucuria legată de unificarea dreptei.

„Hai să dăm mână cu mână, liberală și română, astfel când la Cotroceni, se vorbește de Brătieni”, și-a încheiat el discursul. La final, toată lumea s-a ridicat în picioare și au pornit ropote de aplauze.

Și cum în noul PNL trebuia să rămână și o urmă de PDL, imnul democrat-liberalilor, de acum al tuturor liberalilor, a fost cântat. În pași alerți spre ieșirea din sală, delegații au fredonat cu entuziasm versurile melodiei „Verde-nrourat”, bătând constant din palme.

Marele absent a fost însă fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, asta deși el este cel care a inițiat fuziunea dintre PNL și PDL, pe 28 mai 2014.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Anamaria Ferentz, surprinsă de cum arată Bucureștiul, după zece ani de când nu l-a mai...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Alexander Fleming, inventatorul penicilinei. „Penicilina a zăcut pe un raft timp de zece ani, în...