Ponta: ”Îl demit pe Marga dacă a colaborat cu Securitatea; Lăzăroiu colportează însă lucruri false”

Ponta: ''Îl demit pe Marga dacă a colaborat cu Securitatea; Lăzăroiu colportează însă lucruri false''
Publicat: 08/05/2012, 23:45
Actualizat: 09/05/2012, 14:01

Premierul Victor Ponta a declarat, marți seara, că pe Andrei Marga din postul de ministru al Afacerilor Externe dacă se dovedește că acesta ar fi colaborat cu Securitatea, adăugând însă că Sebastian Lăzăroiu, care ar fi lansat această temă, este cunoscut drept „colportând” lucruri neadevărate.

„În primul rând, domnul Lăzăroiu este cunoscut drept colportând tot felul de lucruri neadevărate. Eu îl respect pe domnul Marga, am avut încredere în domnia sa. În rest, dacă există oricare dintre membrii Cabinetului care nu îndeplinește condițiile legale, inclusiv de a nu fi colaborat cu fosta poliție politică, evident că îl voi înlocui”, a spus Ponta, la Antena 3.

Membrul CNSAS Florin Abraham a solicitat, marți, Colegiului instituției să demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta, menționând că face acest gest plecând de la „speculația cel puțin hazardată” lansată de Sebastian Lăzăroiu în legătură cu Andrei Marga.

„În ședința de azi, 8 mai a.c. a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. (…) Solicitarea a plecat de la speculațiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial și ministru al Muncii, potrivit căruia «Așa am auzit, că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureșan», cu referire la domnul Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care domnul Marga ar fi colaborat cu Securitatea”, se precizează într-un comunicat remis marți MEDIAFAX de către Florin Abaraham.

Abraham precizează că speculația referitoare la Andrei Marga este „cel puțin hazardată” dacă se are în vedere Decizia 1516/10.05.2007 prin care se certifică faptul că actualul ministru „nu a fost agent/colaborator al poliției politice comuniste”.

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, marți, întrebat despre posibilitatea apariției unui dosar de colaborator al Securității, sugerată, potrivit presei, de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook, că nu are emoții, pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

„Domnul Lăzăroiu fabulează, și în acest caz este vorba de o fabulație. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de «n» ori, nu vă ascund, se poate verifica încă o dată, nu am nicio teamă. Nu m-a chemat nimeni să cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am conștiința absolut curată”, a spus Marga.

El a menționat că, dacă ar apărea un astfel de dosar, își va prezenta, evident, demisia din funcția de ministru de Externe, însă nu are nicio emoție în această privință.

„Nu au ce să găsească. S-a căutat de multă vreme, fiți siguri, având în vedere declarațiile mele polemice de multe ori, nu ezit să recunosc asta. Se caută de ani de zile, dar nu am nicio emoție în această privință”, a mai spus Marga.

Presa a relatat, marți, că fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu a scris, luni seară, pe Facebook, că a auzit că Marga ar fi avut, în perioada comunistă, „un prieten imaginar (…), un alter ego, Andrei Mureșan”.

„Am auzit că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureșan”, a scris Lărăzoiu, potrivit presei centrale, pe contul său de Facebook, cu referire la Andrei Marga.

Lăzăroiu l-a criticat pe Marga și pentru declarațiile de la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului, unde noul șef al diplomației a reluat o analogie cu unele măsuri ale dictatorului Italian Mussolini și cele susținute de președintele Traian Băsescu.

„Marga e omul lui Antonescu și, judecând după numărul aparițiilor sale la A3, omul lui Voiculescu. Antonescu se grăbește foarte tare să vacanteze funcția de la Palatul Cotroceni. Prin suspendare. Voiculescu a vorbit deja în numele lui Antonescu în acest sens. Știind cât de sensibil este domeniul politicii externe, Marga este trimis acolo să îl provoace pe Traian Băsescu, coordonatorul politicii externe din România”, a apreciat Lăzăroiu pe Facebook.

El a adăugat că „este greu de crezut că Traian Băsescu îi va tolera lui Marga genul de declarații pe care deja le-a facut la audieri”.

„Pentru că, în fond, este vorba de interesul și credibilitatea României. Marga trebuie să furnizeze PNL și lui Voiculescu un motiv de suspendare cât mai curand. Urmăriți-l cu atenție pe Marga”, a încheiat Lăzăroiu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani