Ponta nu e de acord cu schimbarea lui Grindeanu. „Să-și facă treaba. Guvernul este al României, ne facem de râs”

Ponta nu e de acord cu schimbarea lui Grindeanu. „Să-și facă treaba. Guvernul este al României, ne facem de râs
Publicat: 13/06/2017, 13:43

Întrebat ce ar putea face premierul Grindeanu dacă CExN al PSD îi retrage sprijinul politic, Ponta a răspuns: „Să-și facă treaba. Guvernul este al României, e pus de Parlament și atât”.

El a arătat că susținerea în Parlament pentru un Guvern se vede la vot.

Ponta a spus că nu se impune schimbarea premierului Sorin Grindeanu sau a Cabinetului în integralitatea sa, el apreciind că pot fi schimbați doar miniștrii care nu au performat.

„În exterior se vede groaznic, ne facem râs, ce să mai discutăm. Cum să schimbi după 6 luni un Guvern? Ce a făcut domnul Grindeanu așa rău de trebuie să-l schimbăm, să-l schimbă noi? Văd că nu-l mai schimbă strada, nu-l mai schimbă Iohannis, îl schimbăm noi. Haideți să fim serioși”, a spus Ponta.

„Eu cred că Guvernul trebuie să-și continue activitatea. Dacă sunt miniștri care nu și-au făcut treaba, să-i schimbe pe aceia”, a adăugat fostul premier, menționând că nu cunoaște alt caz decât al PNȚCD, în care un partid și-a dărâmat propriul Guvern.

El a mai spus că demisiile în alb ale miniștrilor, depuse la partid în momentul formării Guvernul, constituie o ilegalitate.

„Demisii în alb – în primul rând că e ilegal. Eu nu cerut în viața mea niciunui ministru nicio demisie în alb, mi-am respectat colegii. E ilegal, însemană că-i șantajezi”, a spus Ponta.