Ponta nu se dezice, după acuzațiile lui Dragnea că duce „o campanie” împotriva lui: „Liviu nu a spus adevărul aseară”

Ponta nu se dezice, după acuzațiile lui Dragnea că duce „o campanie împotriva lui: „Liviu nu a spus adevărul aseară
Publicat: 15/03/2017, 15:38
„Eu susțin guvernul, chestia asta era pe vremea lui Ceaușescu, dacă criticai partidul și liderul, criticai România. Eu nu sunt de acord cu unele lucruri ale domnului Dragnea, dar sunt de acord cu guvernul. Din moment ce susțin guvernul și PSD, de ce să plec eu din partid? (…) Vreau să văd dacă dânsul acceptă și ca unul, acum văd că suntem doi, că pe restul i-a dat afară, că unii membri au o părere diferită. Demisia i-am dat- domnului Dragnea”, a declarat miercuri Ponta.
Întrebat despre declarațiile liderului PSD, fostul premier a spus răspicat că Dragnea „nu a spus adevărul” și că în 2016 Kovesi n-a fost în funcție la propunerea lui, așa că dacă PSD nu e de acord, să facă ceva în acest sens”.
„Am fost în birou la domnul Dragnea cu doamna Pivniceru, Crin n-a fost. După ce Pivniceru a plecat la Curte, am avut o discuție, era și domnul Oprea, era și Dragnea. (…) Am fost acolo niște oameni care am luat decizia. Eu înțelg că la final rămân doar eu. Dacă greșelile din trecut, eu am făcut și lucruri bune, și rele, dacă lucrurile bune din trecut se continuă și greșelile se îndreaptă azi, când eu sunt un simplu deputat, atunci e un lucru bun. Avându-l tot timpul pe Dragnea lângă mine care a văzut și ce am făcut bine și ce am făcut rău, a vazut, să nu facă așa ca noi”, a explicat Ponta.
Întrebat dacă regretă că acum Liviu Dragnea conduce partidul, deputatul a răspuns negativ, ținând însă să sublinieze că nu aprobă „stilul lui de conducere monarhică” și, din punctul lui de vedere, ar vrea ca actualul Executiv să guverneze mai bine decât Cabinetul pe care l-a condus: „De fapt, ăsta e avantajul PSD-ului, că a guvernat întotdeauna mai bine”, a completat fostul prim ministru.
Referitor la sugestia că Ponta i-ar fi cerut lui Grindeanu o funcție înaltă, acesta a catalogat afirmațiile ca fiind „șopârle” și că așa ceva „nu se face atuncicând ești ditamai președintele PSD”.
„Domnul Dragnea știe foarte bine că nu i-am cerut nicio funcție, nici domnia sa nu mi-a oferit, în fine, mi-a zis ceva odată. Atunci când ești ditamai președintele PSD stai să bagi șopârle cu un simplu membru, nu se face. Nu voi avea nicio funcție de conducere nici în PSD, nici în altă parte, până nu voi avea o decizie definitivă în dosarul meu. Nu poți să fii și președinte de partid și să te duci o dată pe lună la Înalta Curte”, a mai spus fostl prim ministru.
Despre dezvăluirile apărute în presă referitoare la așa-zise partide de tenis pe care liderii PSD le-ar fi jucat în repetate rânduri cu Florian Coldea sau George Maior, Ponta a răspuns că el a jucat tenis „doar cu Dragnea, peste tot pe unde a zis Liviu Dragnea. Aici recunosc tot „, a încheiat acesta.
După momentul demisiei în alb și o discuție lămuritoare cu fostul premier, șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți seară că Victor Ponta „a generat și întreține” o campanie împotriva sa.
„Eu nu mă aflu în impas cu Victor Ponta. Probabil el cu mine.(…) Înainte de toate, eu regret faptul că de o bună bucată de vreme, Victor a generat și întreține o campanie publică împotriva mea. Este foarte greu să înțeleg de ce o face, dar este alegerea lui”, a afirmat Liviu Dragnea.
Întrebat ce interese are Ponta, șeful PSD a răspuns că nu știe, dar el este prietenul fostului premier. „Eu tot nu fi dușmanul lui”, a insistat Dragnea. Cu toate acestea, el a sugerat că Ponta ar fi vrut o funcție. „Poate îl întrebați și pe Sorin Grindeanu în sensul dacă a vrut sau nu vreo funcție Victor. Am înțeles că au avut o discuție sau mai multe discuții”, a adăugat el.
Șeful PSD a făcut precizări și pe marginea dezvăluirilor făcute de Victor Ponta în legătură cu pactul de coabitare semnat, în 2012, președintele Traian Băsescu cu premierul Ponta. Despre acesta, fostul premier a afirmat că a fost negociat de Liviu Drangea cu fostul consilier prezidențial, Iulian Chifu.
„Eu am fost contactat în ziua alegerile sau cu o zi înainte de alegeri, în toamna anului 2012 de către cineva, dacă vreau să vă întâlnesc cu un consilier de la Cotroceni. Am vorbit cu Crin și cu Victor și au zis să mă întâlnesc drept pentru care m-am și întâlnit. Mi-a spus că exista ideea unui pact de pe vremea referendumului. Nu știu cu cine a vorbit Traian Băsescu atunci sau Iulian Chifu sau altcineva de la noi din partid, habar n-am, dar nu cu mine. I-am zis că am discutat cu Crin și Victor să mă întâlnesc, ne-am văzut și i-am spus că dacă are vreo propunere de protocol sau ceva de genul ăsta, când e gata să mi-o trimită.
Ne-am despărțit și cred că la două zile sau ceva de genul ăsta mi-a trimis un draft. M-am uitat pe el, le-am arătat și lor, mie mi s-a părut prea stufos și nu eram de acord cu el. Am făcut câteva rânduri pe o pagină și l-am retrimis. Răspunsul pe care l-am primit, cred că de la Traian Băsescu prin Iulian Chifu, a fost că e o bătaie de joc, adică ne batem joc de el cu un asemenea protocol. Eu am făcut o propunere ceva mai mult decât instituțional, ceva foarte rece care există prin definiție și prin Constituție”, a afirmat Liviu Dragnea, adăugând că forma finală a documentului nu-i aparține.
El a precizat că va discuta cu Crin Antonescu și după aceea va spune public ce s-a discutat la întâlnirea de la Cotroceni.
„Nu eu am numit-o pe Kovesi”
Victor Ponta a declarat, marți, într-un interviu că Liviu Dragnea a negociat protocolul de coabitare cu Traian Băsescu. De asemenea, fostul premier a susținut că șeful PSD a negociat și numirea Codruței Kovesi la șefia DNA. Dragnea a replicat că nu el a numit-o pe Kovesi, ci doar „a susținut propunerea”. „Nu am făcut eu această numire. Am zis că susțin propunerea pe care o face Victor Ponta că e președintele partidului, premier și ministru interimar al Justiției”, a adăugat el.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii