Ponta vrea să schimbe legea: Foștii președinți cu locuință de la stat să nu mai primească altă casă

Ponta vrea să schimbe legea: Foștii președinți cu locuință de la stat să nu mai primească altă casă
Publicat: 04/11/2014, 11:58
Actualizat: 05/11/2014, 19:35

Premierul Ponta a anunțat că intenționează să inițieze o modificare a legislației actuale, astfel încât foștii președinți ai țării care au primit deja o locuință de la stat să nu mai poată primi încă o locuință de stat, precizând că locuința lui Băsescu din strada Mihăileanu a fost luată de la stat.

El a arătat că pentru un fost președinte, respectiv Traian Băsescu, care are deja o locuință, „întâmplător pe care și-a dat-o singur”, și anume cea din strada Mihăileanu din București, românii nu trebuie să mai suporte costurile unei locuințe suplimentare.

„Băsescu trebuie să părăsească Vila Lac 3 în maximum 60 de zile de când nu mai e președinte și sugerez că în această perioadă – cred că așa ar fi corect – un fost președinte care a primit deja de la stat o locuință – pentru că cea din Mihăileanu e tot de la stat – să nu poată să beneficieze a doua oară de o locuință de la stat”, a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă are de gând să inițieze o modificare a legii în acest sens, Ponta a răspuns afirmativ: „Da, am de gând să inițiez. Nu știu dacă va fi timpul necesar pentru promulgare”.

El a precizat totodată că vila RA-APPS de la Snagov va fi acordată spre folosire unei fundații aparținând unor mari campioni ai României.

„Am găsit o întrebuințare legitimă. Am discutat cu reprezentanții unei fundații extrem de apreciate, suntem încă în proceduri, o fundație a unor oameni care au făcut foarte mult pentru România de-a lungul anilor și care pot în continuare să reprezinte România. Este vorba despre mari campioni ai României”, a spus Ponta.

Miercuri, premierul Victor Ponta a anunțat că discuția despre „palatul lui Băsescu” se închide, el arătând că a respins propunerea RA-APPS de a i se da șefului statului casa de la Snagov, acest imobil urmând să fie dat în folosință unei fundații.

În replică, președintele Traian Băsescu a precizat că nu a cerut o vilă anume, ci o locuință de protocol și un birou, conform legii.

„Legea mai scrie ceva, că președintele în funcție nu are voie, la terminarea mandatului, să rămână în locuința pe care a avut-o ca președinte decât două luni. Eu de asta am cerut. Nu stau cu căciula în mână la Ponta ca și cum mi-ar da o casă din cele șapte ale lui. Nu sunt casele lui, este un protocol care trebuie respectat pentru asigurarea securității președintelui, pe timpul vieții”, a adăugat Băsescu.

Ulterior acestei afirmații, Ponta a declarat că președintele Traian Băsescu nu va primi, la finalul mandatului, o vilă RA-APPS la Snagov, deoarece acel imobil este pe lista de vânzare, iar în lipsa unui cumpărător va fi atribuită Federației Române de Gimnastică, ca centru de pregătire, Comitetului Olimpic Român sau unei fundații cu o anumită reprezentativitate.

„Domnul președinte își dorea acea casă, dar nu o va avea, probabil că o să stea în Mihăileanu. Știți cum se spune, «ce își face omul cu mâna lui e cel mai sigur». Băsescu și-a dat singur casa din Mihăileanu când era primar, deci cred că poate să stea în Mihăileanu”, a adăugat Ponta, reluând și ideea că, el personal, locuiește într-un bloc cu 400 vecini care nu sunt deranjați de măsurile de securitate ale Servicului de Protecție și Pază.

Premierul Ponta a anunțat recent că Guvernul a primit din partea președintelui Traian Băsescu o solicitare privind atribuirea unei locuințe, cerere care se află în lucru, adăugând: „nu cred că suntem în poziția să acordăm o reședință foarte luxoasă”.

Foștii șefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vieții a unei reședințe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun