Predoiu a demisionat: „E un act făcut pe bune”

Predoiu a demisionat: „E un act făcut pe bune
Publicat: 06/06/2016, 15:01
Actualizat: 12/10/2016, 08:34

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, și-a depus astăzi demisia din funcția de președinte al filialei PNL București, după ce a pierdut alegerile locale, nereușind să se claseze nici măcar pe locul secund, au declarat surse pentru MEDIAFAX. Potrivit ultimelor rezultate parțiale, Predoiu a obținut 11,07% din sufragii, fiind devansat de Nicușor Dan, candidatul USB, care a primit 27,52% din voturi.

„Este o demisie, nu e sub condiție, în așteptare, e o demisie formală. Este un act făcut pe bune.(…) Trebuie să facem lucrurile cum se fac în politică și să impunem niște standarde în orice împrejurare. (…) Eu nu sunt genul care să dea vina pe alții. Ce-ai de făcut, îți faci tu singur”, a declarat Predoiu la sediul PNL.

Acesta a mai spus că au existat colegi din partid care i-au cerut să rămână în funcție și că în legătură cu asumarea eșecului de la alegerile locale se vor face analize în „forurile de conducere ale partidului, oricât de insipidă ar părea această declarație”.

Cătălin Predoiu i-a delegat atribuțiile de președinte al PNL București lui Cristian Bușoi, iar în ședința convocată pentru ora 15.00 conducătorii partidului urmează să discute care sunt variantele pentru conducerea filialei. Printre numele vehiculate este și cel al lui Teodor Atanasiu.

„Deocamadată am delegat atribuțiile lui Cristian Bușoi îniante de a-mi formaliza demisia”, a precizat Predoiu pentru MEDIAFAX.

Chiar după afișarea rezultatelor de la primele exit poll-uri, Cătălin Predoiu a declarat că, dacă cifrele se vor confirma oficial, el își va depune mandatul din fruntea filialei PNL București.

„Doresc să informez colegii și cetățenii că înțeleg să fac un act de responsabilitate. Dacă mâine dimineață se vor confirma rezultatele anunțate în această seară, îmi depun mandatul de președinte al filialei București:” a declarat Cătălin Predoiu, după ce exit- poll-urile au arătat că Gabriela Firea este candidatul care a câștigat alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

„O fac cu fruntea sus. Rezultatul ne-a demonstrat că o coalizare a dreptei ar fi făcut ca primarul capitalei să nu fie doamna Firea, ci Nicușor Dan”, a mai spus Predoiu duminică seară, atunci când a ieșit singur în fața jurnaliștilor, fără să fie susținut de liderii partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

În fapt, surse din PNL au declarat pentru MEDIAFAX, imediat după închiderea urnelor, că liberalii discută posibilitatea numirii europarlamentarului Cristian Bușoi la conducerea PNL București după ce Cătălin Predoiu și-a dat demisia în urma eșecului din cursa pentru Primăria Capitalei. Aceleași surse susțin că europarlamentarul PNL Cristian Bușoi ar fi dispus să-și asume conducerea filialei liberale din București și că propunerea va fi discutat în zilele următoare.

Biroul Politic al PNL se va reuni miercuri pentru a lua măsurile care se impun în urma eșecului suferit de PNL la București, au mai declarat surse din partid pentru MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”