Președintele Klaus Iohannis reia, marți, consultările cu partidele politice la Palatul Cotroceni. Care e programul întâlnirilor

Președintele Klaus Iohannis reia, marți, consultările cu partidele politice la Palatul Cotroceni. Care e programul întâlnirilor
Președintele României, Klaus Iohannis (Foto: MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 21/12/2020, 21:09
Actualizat: 21/12/2020, 21:12

Președintele României, Klaus Iohannis, a invitat marți, la Palatul Cotroceni, președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru.

Consultările vor avea loc după următorul program:

• Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
• Ora 15:30 – Partidul Național Liberal (PNL);
• Ora 16:00 – Alianța USR-PLUS;
• Ora 16:30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
• Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 17:30 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat acordul de guvernare

PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat, luni, acordul de guvernare pentru următorii 4 ani. Cei care şi-au pus semnătura pe acest document sunt Ludovic Orban – preşedinte PNL, Dan Barna şi Dacian Cioloş – copreşedinţi USR PLUS, Kelemen Hunor – preşedinte UDRM şi Florin Cîţu – premier susţinut de coaliţie.

Acordul prevede, printre altele, desemnarea lui Florin Cîțu premier, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților, iar Anca Dragu – președintele Senatului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după semnarea acordului, că programul de guvernare este finalizat în proporţie de aproape 100%.

Mai sunt corecţii, reglaje fine înainte de a-l prezenta publicului”, a spus Orban.

Florin Cîţu, premier desemnat: „Am siguranţa că o să fie o guvernare stabilă / Sper să avem un guvern învestit cât mai repede”

Premierul propus de coaliţia de centru-dreapta, Florin Cîţu, a declarat, luni, că e nevoie de un guvern învestit până la Crăciun, pentru că România are nevoie de buget pentru a demara proiectele din planul de guvernare.

Florin Cîţu a participat la evenimentul de semnare a acordului de guvernare între PNL, USR-PLUS şi UDMR, şi a mulţumit celor care i-au acordat încrederea pentru a-l susţine în funcţia de premier.

Sper să avem un guvern învestit cât mai repede. Este nevoie să avem un guvern cât mai repede pentru că bugetul pentru anul viitor trebuie făcut, iar proiectele care sunt în planul de guvernare trebuie să aibă finanţare, de aceea contez pe parteneriatul acesta, pe această coaliţie, ca în Parlamentul României să trecem prin procedură cât mai repede, să avem un guvern poate până la Crăciun”, a spus, printre altee, Florin Cîţu.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult