UPDATE: Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, vizită oficială în România / Se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va adresa Parlamentului / Gorghiu: Vom atinge şi problema Schengen

UPDATE: Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, vizită oficială în România / Se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va adresa Parlamentului / Gorghiu: Vom atinge şi problema Schengen
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European | Foto - Profimedia Images
Publicat: 19/12/2022, 11:30
Actualizat: 19/12/2022, 11:40

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, face luni şi marţi o vizită de lucru în România. Ea se va întâlni, în acest interval, cu președintele Klaus Iohannis și se va adresa Parlamentului României.

UPDATE ora 11:30 – Alina Gorghiu, despre întâlnirea cu Roberta Metsola: Vom discuta teme legate de România şi vom atinge şi problema Schengen 

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că va discuta cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, teme legate de România şi va fi atinsă şi problema Schengen, precizând că anul viitor trebuie reluate la capacitate maximă toate eforturile diplomatice pentru a putea aderara la spaţiul Schengen.

„E o zi foarte importantă pentru România, pentru că una din vocile puternice – şi anume preşedinţa Parlamentului European – este prezentă astăzi, aici. A fost una dintre acele voci care în permanenţă a susţinut cauza României în proiectul nostru naţional de aderare la spaţiul Schengen. A fost una din vocile puternice care cu fiecare ocazie a sprijinit cauza României. Evident că vom discuta despre teme legate de agenda europeană, teme legate de România şi obiectivele pe care România le are, vom atinge sigur şi problema Schengen astăzi şi ce avem de făcut pe mai departe pentru a obţine suport astfel încât într-un viitor apropiat subiectul să fie repus pe tapetul decidenţilor europeni”, a declarat, luni, Alina Gorghiu, citată de News.ro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Luni, Roberta Metsola va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedinţii Camerei şi Senatului – Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

De la ora 18,00, preşedinta Parlamentului European se va adresa parlamentarilor români, care se vor reuni în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

La şedinţa Parlamentului vor lua cuvântul şi preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi premierul Nicolae Ciucă. Vor fi invitaţi membrii Guvernului, europarlamentarii români şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti.

Roberta Metsola, întâlnire cu tinerii

Marţi, Roberta Metsola se va întâlni cu tinerii în cadrul evenimentului „Împreună suntem Europa”, organizat de Biroul PE în România, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, scrir Agerpres.

Potrivit instituţiei de învăţământ superior, în cadrul dialogului cu Metsola, tinerii vor putea afla care sunt beneficiile democraţiei parlamentare europene, cum pot să influenţeze politica europeană şi de ce e important să se implice în protejarea democraţiei europene, cum afectează deciziile şi politicile adoptate de Parlamentul European viaţa de zi cu zi.

„Evenimentul este o oportunitate pentru toţi tinerii de a interacţiona direct cu preşedinta singurului organism european ales prin vot direct de către cetăţeni şi singurului Parlament transnaţional din lume, dar şi de a se inspira reciproc şi de a-şi schimba opiniile”, a transmis universitatea.

Roberta Metsola susține aderarea României la Schengen

Roberta Metsola s-a declarat o susținătoare a aderării României la Schengen.

”Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen. Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre. Din partea Parlamentului European, cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat”, a spus ea, recent.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?