Pricopie, păcălit de vulpe. Ce știe ministrul Educației despre Romulus și Remus

Redactor:
Adrian Popa
Pricopie, păcălit de vulpe. Ce știe ministrul Educației despre Romulus și Remus
La întrebarea „În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?", Pricopie a răspuns: „Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean...."

La întrebarea „În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?”, Pricopie a răspuns: „Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în pădure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean….”

Moderatorul l-a corectat pe ministru, spunându-i că nu era vorba de o vulpe, ci de o lupoaică. Pricopie a încercat să treacă peste moment, sugerând că a fost o simplă greșeală, nu o lacună, „Lupoaica, da. Lupoaica nu era un cetățean… Roma a venit după”.

Romulus și Remus, fondatorii tradiționali ai Romei, au apărut în mitologia romană drept cei doi fii ai preotesei Rhea Silvia, avându-l ca tată pe zeul războiului, Marte. Cei doi au fost dați în grija unei lupoaice de către Tiberinus, zeul râurilor, după ce au fost scăpați de la moarte de un servitor căruia i s-a ordonat de către regele Amulius să-i înece. 

Puteți vedea interviul integral pe Digi 24

Inchide