Primul deputat care demisionează din PSD și votează moțiunea de cenzură

Primul deputat care demisionează  din PSD și votează moțiunea de cenzură
Publicat: 11/06/2015, 17:17
Actualizat: 12/06/2015, 14:05

„Doresc să vă fac cunoscut că am decis să susțin moțiunea inițiată de PNL. Am luat această decizie având în vedere voința oamenilor din Mediaș, din județul Sibiu, exprimată cu ocazia votului din noiembrie 2014, cand au votat cu o majoritate covârșitoare pentru președintele Klaus Iohannis. În consecință, mi-am dat demisia din PSD. Imi doresc ca gestul meu să fie înțeles de medieșeni”, precizează deputatul Gheorghe Roman pe pagina sa de socializare.

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament, moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO și doi de la grupul-democrat, restul fiind deputați și senatori PNL. Moțiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

În moțiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă președintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” și că „este timpul să recunoască și să părăsească puterea”.

Dezbaterea moțiunii de cenzură va începe vineri la ora 10.00.

Gheorghe Roman este deputat în circumscripția electorală nr.34 Sibiu, Colegiul uninominal nr.3. În Parlament, Roman este membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci și vicepreședinte în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.